Scandalul sediilor de partid. Chirii de 11 lei/lună în centrul Sătmarului

Primăria municipiului Satu Mare a făcut publice datele cu privire la prețul plătit de principalele partide politice pentru sediile de partid. Informarea vine după ce un scandal s-a iscat între UDRM-PNL și PSD cu privire la vânzarea către formațiunea maghiară a imobilului de pe strada Mihai Viteazul.

Primăria municipiului Satu Mare, printr-o informare de presă, a făcut publice datele cu privire la prețul pe care partidele politice îl plătesc pentru sediile de partid.

Potrivit listei, cel mai mic preț îl plătesc cei de la FDG și UNPR care au, alături de ALDE, și cele mai mici spații. Următorii pe listă sunt cei de la PSD care, potrivit informațiilor furnizate de Primărie, achită doar 199 de lei pentru cei peste 1100 de mp din clădirea aflată pe strada Ștefan cel Mare. Cel mai mult plătesc cei de la UDMR, peste 1000 de lei, pentru sediul de pe Mihai Viteazul. Tot pentru un sediu aflat în Piața Libertății, dar mult mai mic, de puțin peste 225 de mp, PNL plătește lunar peste 800 de lei.

 • PSD – str. Ștefan cel Mare nr.1 – suprafață 1169 mp- chirie 199 lei/lună
 • ALDE– str. Al Ioan Cuza 1- suprafață 56.96 mp- chirie 461 lei/lună
 • UNPR- Ham Janos 2/4- suprafață 96.45 mp- chirie 16 lei/lună
 • UDMR- Mihai Viteazul nr. 10 – 448 mp, din care 224 reprezintă subsolul- chirie 1020 lei/lună
 • PNL– Libertății nr. 17 – suprafață 226 mp- chirie 887 lei/lună
 • FDG– str. Horea nr. 10- suprafață 61.69 mp- chirie 11 lei/lună

Primăria a făcut publice datele după ce, consilierii PSD au anunțat că se opun proiectului de hotărâre care viza vânzarea către UDMR a sediului în care activează partidul. Vicceprimarul Albu, cel care a și inițiat hotărârea, a anunțat astăzi retragerea ei de pe Ordinea de zi, nu din cauza legalității, a precizat acesta.

Primarul le-a răspuns social-democraților în cadrul ședinței și le-a adus aminte că pentru cei peste 1000 de metri pătrați din clădirea aflată în Piața Libertății, PSD plătește aproape 200 de lei pe lună.

1 Comment on "Scandalul sediilor de partid. Chirii de 11 lei/lună în centrul Sătmarului"

 1. Cristur | mai 31, 2019 at 09:29 |

  Rușine să vă fie. Este o nesimțire crasă din partea tuturor politicienilor. Vorba românului: ”cine împarte parte-și face”.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PNL, PSD, sedii de partid, UDMR
VIDEO. UDMR contraatacă: PSD plătește 200 lei chirie pentru sediul din centrul Sătmarului

Închide