Școlile din Satu Mare, teren pentru lupta politică. Partidele nu au nicio limită

Scenariu rosu scoala coronavirus

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare s-a autosesizat după ce anumiți directori de școli s-au implicat în campania electorală, lansându-se și în acuzații la adresa reprezentanților Inspectoratului.

Redăm comunicatul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare:

”Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare s-a autosesizat în ceea ce privește implicarea unor directori de unități de învățământ din județul Satu Mare în cadrul campaniilor electorale din această perioadă premergătoare procesului electoral privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților.

Astfel, anumiți directori de instituții de învățământ s-au erijat într-o portavoce a instituției pe care o conduc și au afirmat în spațiul public, pe canalele de socializare, că angajații instituției pe care o conduc susțin în mod fățiș anumite partide politice. Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare dezaprobă, în mod vehement, astfel de atitudini reprobabile. Mai mult, sub nicio formă nu ar trebui implicați elevii în astfel de acțiuni politice sub tutela conducerii instituțiilor de învățământ.

În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare se detașează în mod clar și definitoriu de astfel de acțiuni politice în cadrul unităților de învățământ și atenționează conducerile unităţilor de învăţământ din judeţ cu privire la faptul că legislaţia în vigoare nu permite ca, în şcoli, să se facă politică, potrivit prevederile articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale, coroborate cu art. 4 din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin ordinul nr. 5.447 din 31 august 2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 827 din 9 septembrie 2020, care stipulează următoarele: „În unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise activităţile care încalcă normele de moralitate şi orice activităţi care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a copiilor şi a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, precum şi activităţile de natură politică şi prozelitismul religios”.

Reamintim tuturor cadrelor didactice cu funcții de îndrumare și control că activităţile de natură politică sunt interzise în spaţiile destinate învăţământului, inclusiv în timpul sau în afara cursurilor, în vacanţe, în timpul repausului săptămânal şi a sărbătorilor legale.

Totodată, adeziunea politică a acestor cadre didactice este o opțiune proprie și, sub nicio formă, nu poate implica instituția de învățământ pe care o conduc. În egală măsură, considerăm faptul că mediul școlar trebuie să fie unul propice dezvoltarii armonioase a elevilor, independent de doctrine politice, prozelitism religios şi alte influenţe externe. Ne dorim ca principiile enunţate în Legea Educaţiei Naţionale să fie respectate cu maximă seriozitate și responsabilitate”.2 Comments on "Școlile din Satu Mare, teren pentru lupta politică. Partidele nu au nicio limită"

  1. Conducerea inspectoratului este politic pusă. Conducerile școlilor sunt politic puse. Despre ce vorbim???

    View Comment
  2. Marcel Tent | noiembrie 30, 2020 at 17:02 |

    ai dreptate.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri parlamentare 2020, Inspectoratul Școlar Județean
VIDEOREPORTAJ. Podul peste Someș, tot mai aproape de finalizare. Unește Satu Mare și Maramureș

Închide