Centenarul Sătmarului. Armata Română reeditează intrarea în Satu Mare. Manifestare fără precedent

Primăria municipiului Satu Mare anunță restricții de trafic ocazionate de o defilare a trupelor de militari români, care vor reedita intrarea armatei române în Sătmar, în 19 aprilie 1919. Ocazie cu care s-a eliberat această parte a țării și s-a instaurat administrația românească.

”Restricții de circulație vineri, 19 aprilie 2019, în intervalul orar 11.30 – 12.25, pe următorul traseu: Cimitirul Eroilor – Bld. Cloșca – Podul Decebal – Bld. Vasile Lucaciu – Bld. I.C. Brătianu – Piața Libertății. În intervalul orar 12.25 -14.00, circulația rutieră va fi restricționată în Piața Libertății. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, anunță Primăria Satu Mare.

Reamintim că în organizarea Instituției Prefectului, Consiliului Județean și Primăriei Satu Mare, la inițiativa Asociației Civice Tempora,  în data de 19 aprilie se va reedita intrarea armatei române în municipiul Satu Mare. Eveniment petrecut în 19 aprilie 1919.

Organizatorii așteaptă mii de sătmăreni pe Podul Sătmarului – Podul Decebal, să întâmpine cu flori și aplauze soldații români, care vor porni în marș de pe Bulevardul Cloșca, via Podul Decebal și Piața Libertății.

          19 Aprilie

  • orele 900 Municipiul Satu Mare, Piața Libertății nr. 9 – ceremonial de dezvelire a plăcii comemorative în memoria delegaților la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia 1918 din Cercul Electoral Orașul Liber Sătmar (Satu Mare): dr. Ilie Carol Barbul, dr. Mihai Pop, Iosif Șutai, Vasile Roca, Ioan Dobrean.
  • orele 0930 Municipiul Satu Mare, Muzeul Județean Satu Mare – Vernisajul expoziției “100 de ani de la instaurarea administrației românești la Satu Mare”, eveniment organizat de către Muzeul Județean Satu Mare – Secțiile de Istorie și Etnografie, în colaborare cu Arhivele Naționale a României – Biroul Județean Satu Mare, Teatru de Nord, Biblioteca Universitară “Lucian Blaga” din Cluj Napoca.
  • orele 1100 Municipiul Satu MareCimitirul Eroilor – Ceremonial militar urmat de paradă militară pe traseul Cimitirul Eroilor – Piața Libertății
  • orele 1225 Municipiul Satu Mare, Piață Libertății – sosirea Paradei militare, și reconstituirea momentului întâmpinării Armatei Române de către oficialitățile sătmărene din anul 1919, organizată cu sprijinul Teatrului de Nord din Satu Mare și a Muzeului Municipal Câmpulung.
  • orele 1235 Municipiul Satu MareMonumentul Eroului Necunoscut – Ceremonial militar urmat de paradă militară.
  • orele 1600 Municipiul Satu Mare, Teatrul de Nord – Simpozion “100 de ani de Libertate și Administrație Românească în Satu Mare” acțiune realizată de Asociația “Uniți pentru Satu Mare” cu participarea domnilor dr. Ioan Bolovan și prof. univ. dr. Liviu Pop.

Stimați sătmăreni, vă așteptăm la toate evenimentele, chiar dacă vor fi necesare mai mult de 19 minute din timpul dumneavoastră.

Fii primul care comentează! despre "Centenarul Sătmarului. Armata Română reeditează intrarea în Satu Mare. Manifestare fără precedent"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre armata, Armata Română
PROGRAM. Armata reintră simbolic în Satu Mare, după un secol! Marș prin oraș, așteptați mii de oameni

Închide