Se vrea lărgirea B-dului Octavian Goga. Care ar fi soluțiile pentru intersecția Burdea


Primăria municipiului Satu Mare intenționează să lărgească Bulevardul Octavian Goga la patru benzi (câte două pe fiecare sens). În acest moment sunt mai multe procese pe rolul instanțelor, deschise de proprietarii caselor din zonă, care se opun unei eventuale exproprieri și, pe cale de consecință, a demolării unor imobile.

Înainte de lărgire se înlocuiesc conductele

Până la finalizarea proceselor, Primăria intenționează, prin Apaserv, să înlocuiască toate conductele de furnizare a apei aflate în zonă. Nu de alta, dar din cauza vechimii, acestea cedează în mod sistematic.

”O să fim nevoiți să închidem un sens de circulație când vom începe lucrările de schimbare a conductelor. Lucrarea este una de amploare, magistrala având o lățime de un metru, la o adâncime de patru metri”, a spus administratorul public al municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba, pentru PresaSM. 

Potrivit sursei citate, după finalizarea acestor lucrări se va permanentiza, cel mai probabil, și sensul giratoriu de la Burdea.

Soluțiile optime costă prea mult

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, a declarat într-o emisiune la postul de televiziune TV1 Satu Mare, că ar exista mai multe variante pentru intersecția Burdea.

Respectiv, un pasaj pietonal suprateran la Burdea, după modelul orașului polonez Rzeszow (înfrățit cu Satu Mare) sau un pasaj subteran în zona podului de cale ferată, cum se intenționează să se realizeze în municipiul Oradea. Dar acestea ar fi greu de pus în practică. Atât din cauza costurilor ridicate sau a lipsei de spațiu.

Din păcate, se pare că o soluție pentru traficul pietonal este greu de găsit, cel mai probabil urmând să se opteze pentru reconfigurarea și permanentizarea unui sens giratoriu. Cu menținerea actualelor treceri pentru pietoni.

Apaserv face lucrări de amploare pe B-dul Goga

Reamintim că după cinci intervenții repetate – toate cu recidivă – la sistemul de furnizare al apei potabile de pe Bulevardul Octavian Goga din municipiul Satu Mare, cei de la Apaserv au în vedere modernizarea totală a întregii infrastructuri. Mai exact, vor înlocui toate conductele, potrivit unor informații intrate în posesia PresaSM.

Zona vizată este cea cuprinsă între Bulevardul Octavian Goga și strada Dâmbovița, chiar înainte de pasajul de Cale Ferată care traversează Bulevardul Octavian Goga. Problema este că pe tronsonul în cauză conductele trec pe mijlocul suprafeței carosabile, ceea ce îngreunează mult lucrările și traficul rutier, știindu-se faptul că zona este una intens circulată.

De asemenea, pentru a se asigura o cât mai bună racordare la locuințele din jur, se vor amplasa conducte atât sub partea stângă cât și dreaptă a drumului.

Reamintim că pe Bulevardul Octavian Goga s-a intervenit până în prezent de nu mai puțin de cinci ori, după ce conductele subterane au cedat, iar apa a măturat pământul și balastul de sub carosabil. Astfel încât a rezultat surparea carosabilului. Cu toate că s-a intervenit sistematic, problema a reapărut.1 Comment on "Se vrea lărgirea B-dului Octavian Goga. Care ar fi soluțiile pentru intersecția Burdea"

  1. Locuiesc pe bulevardul Octavian Goga, sunt parte în proces și vreau să vă informez că nici nu s-a pus problema exproprierii noastre sub nici o formă. Pur și simplu Primăria vrea să ne bage TIR-urile la sub 1 m de geam! Să ridice mâna care ar fi de acord cu așa ceva. Acum nici nu mai putem vinde imobilele fiindcă cine mai cumpără? Iar Primăria nici măcar nu stă de vorbă cu noi, doar arată cu degetul că noi suntem de vină. Dacă continuă așa se va ajunge la Curtea de la Haga iar acolo sigur vom câștiga. Să ne despăgubească și primăria să nu mai mintă cu nerușinare. Intrați pe site-ul Curții de Apel Oradea dosar nr. 2389/83/2017.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
FOTO. Accident pe Drumul Careiului. Un autobuz a intrat într-un TIR

Închide