Se vrea un nou punct de trecere spre Ucraina, la Tarna Mare. Un milion de euro, investiția

Drumul către  noul punct de trecere dintre Tarna Mare și Hija va intra în reabilitare grație unui proiect transfrontalier. Anunțul a fost făcut de Consiliul Județean Satu Mare. Autoritățile din cele două țări își doresc ca punctul de trecere să devină unul permanent, după reabilitarea infrastructurii rutiere. 

Consiliul Județean Satu Mare și  autoritățile din Ucraina vor derula un proiect transfrontalier pentru reabilitarea drumului de acces către trecerea teporară dintre Tarna Mareși Hija.

“Modemizarea infrastructurii de acces către punctul de trecere a frontierei romăno-ucrainiene de la Tama Mare-Hija prin reabilitarea a 1,696 km de drum ]n comuna Tara Mare şi 1,163 km de drum comuna Hija”, se arată în proiect.

Proiectul include și o serie de seminarii și conferințe, atât pentru promovarea investiției, cât și pentru susținerea cooperării dintre autoritățile celor două țări, respectiv a autorităților celor două unități administrative.

Odată reabilitată infrastructura rutieră, autoritățile sătmărene și cele din țara vecină vor face demersuri pe lângă ministerele de Externe din cele două state pentru ca punctul de trecere dintre Tarna și Hija să devină unul permanent.

“Acest punct de trecere este prevăzut în acordul bilateral România – Ucraina, dar este închis. După finalizarea acestui proiect vom face demersuri pentru redeschiderea punctului de trecere”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Valoarea totală a proiectului este de 1.071.738,44 euro, din care valoarea finanțării ENI este de 964.564,59 euro. Valoarea totală a proiectului aferentă părtii române este de 920.589,74 euro. Valoarea finantăril ENI acordate părtii române este de 828.530,76 euro, din care Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Tama Mare este beneficiară a 806.960,28 euro, iar Administrativ Teritorială Județului Satu Mare este beneficiară a 21.570,48 curo. Valoarea finanțării acordate din bugetul național este de 46.029,48 euro, din care Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Tama Mare este beneficiara a 44.831,12 euro, iar Unitatea Administrativ Teritorială Judetul Satu Mare este beneficiară a 1.198,36 euro. Contributia beneficiarilor români este de 46.029,50 euro, din care 44.831,14 euro reprezintă contributia Unitătii Administrativ Teritoriale Comuna Tarna Mare şi 1.198,36 euro reprezintă contributia Unitătii Administrativ Teritoriale Județul Satu Mare.

Durata de implementare a proiectului este de 36 luni.

Fii primul care comentează! despre "Se vrea un nou punct de trecere spre Ucraina, la Tarna Mare. Un milion de euro, investiția"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare, proiect transfrontalier
Când ar putea începe construcția spitalului ultra-modern de la Satu Mare

Închide