Semnal de alarmă! Zeci de sătmăreni au ajuns la Urgență, intoxicați cu ciuperci!

Zeci de sătmăreni au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe în ultimele două luni după ce au consumat ciuperci necomestibile. Mai exact, vorbim despre 25 de cazuri, dintre care majoritatea au presupus internarea.

Fie pe Secția de Terapie Intensivă, în cazul cazurilor mai grave, fie pe Secția de gastro-enterologie sau Secția de interne a Spitalului Județean Satu Mare, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian, la solicitarea PresaSM.

”Important rămâne faptul că nu am avut cazuri foarte grave, care să ducă la decesul pacienților, așa cum a fost în anii trecuți. Le recomandăm sătmărenilor să aibă grijă de unde și cum procură ciupercile”, a explicat Constantin Demian. 

Autoritățile sanitare trag un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe cetățeni să nu consume ciuperci din natură, mai ales dacă nu au experiență în domeniu. Și asta fiindcă intoxicaţiile mai sunt cauzate de fenomenul de încrucişare cu spori între ciupercile comestibile şi cele otrăvitoare.

Intoxicațiile cu ciuperci pot fi mortale, dar uneori, ciupercile necomestibile produc numai intoxicații ale sistemului nervos sau intoxicații gastrointestinale. Toxicitatea ciupercilor se datorează conținutului lor în diferiți alcaloizi care provoacă numeroase sindroame clinice.

Din punct de vedere al practicii clinice, intoxicațiile acute cu ciuperci sunt împărțite în intoxicații cu perioadă scurtă de incubație și intoxicații cu perioadă lungă de incubație, iar în cadrul fiecărei grupe se deosebesc mai multe sindroame.

Fii primul care comentează! despre "Semnal de alarmă! Zeci de sătmăreni au ajuns la Urgență, intoxicați cu ciuperci!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre ciuperci otrăvitoare
Bilanț alarmant în județ! Familii întregi (18 persoane) au ajuns la Urgențe, intoxicate cu ciuperci

Închide