Senator USR: “În starea de urgență s-a furat mai mult lemn”. Tansporturile ilegale s-au dublat

ARHIVA

Numărul transporturilor ilegale de lemn descoperite în urma apelurilor la 112, în lunile martie-mai 2020, a fost dublu față de aceeași perioadă a anului 2019, spune senatorul USR Miahi Goțiu pe pagina sa de socializare prezentând datele primite de la ministerul de Interne, în urma unei interpelări. Potrivit tabelului prezentat, în luna aprilie, unul din patru transporturi de lemn verificate în urma apelurilor la 112 a fost ilegal, după ce, în luna martie, unul din trei transporturi verificate a fost ilegal.

Este vorba despre transporturile ilegale descoperite ca urmare a apelurilor făcute de cetățeni la numărul unic 112. Goțiu a prezentat datele primite de la minsiterul de Interne, dar avertizează că numărul de sesizări a scăzut din cauza stării de urgență.

“Să nu ne lăsăm, însă, induși în eroare. În fapt, într-o perioadă în care majoritatea cetățenilor au stat în casă, era absolut normal ca numărul sesizărilor să fie în scădere. ATENȚIE, însă: dacă în aprilie, numărul sesizărilor legate de infracțiunile la regimul silvic este mai mic față de aprilie 2019, în luna mai, care cuprinde și două săptămâni fără stare de urgență, observăm o creștere bruscă, atât față de luna anterioară (504 față de 490), cât și față de luna mai a anului trecut (504 față 473). E de așteptat ca numărul acestora să crească în lunile următoare, în condițiile în care cele mai multe sesizări vin la un anumit interval de timp DUPĂ comiterea faptelor”, spune senatorul în postarea sa.

Senatorul a criticat și modul în care ministrul Mediului a răspuns public sesizărilor venite nu doar din partea cetățenilor, cât și din partea ONG-urilor și a celor care militează pentru protejarea mediului înconjurător.

Un caz similar în care cetățenii nu doar că au reclamat transportul ilegal, ci chiar i-au oprit în trafic pe șoferii care transportau material lemnos a avut loc în județul vecin. Sosiți la fața locului, polițiștii au constatat că șoferii nu aveau documentele necesare pentru buștenii transportați.

Fii primul care comentează! despre "Senator USR: “În starea de urgență s-a furat mai mult lemn”. Tansporturile ilegale s-au dublat"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre defrișări, ecologie
FOTO. Întâlnire mai puțin obișnuită la Piața Someș. Față în față cu o pasăre răpitoare

Închide