Senatorul Leș: ”Centenarul României și semicentenarul Tășnadului”

Senatorul Gabriel Leș – fost ministru al Apărării Naționale – a participat la Zilele ”Tășnadul Estival”, eveniment care a debutat sâmbătă, 21 iulie, în jurul orelor 17.00. Senatorul Leș a subliniat faptul că Tășnadul sărbătorește semicentenarul de când Tășnadul a fost ridicat la rangul de oraș.

”România sărbătorește în acest an centenarul Marii Uniri, iar Tășnadul sărbătorește semicentenarul de când a primit rangul de oraș. Îi asigur pe tășnădeni de tot sprijinul meu, în calitate de senator al României, dar și de sprijinul Guvernului României. Tășnadul este un oraș cu un potențial uriaș, și țin să asigur conducerea Primăriei și Consiliul Local că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a sprijini proiectele de dezvoltare”, a spus Gabriel Leș.

Prima consemnare documentară despre Tășnad este făcută în anul 1021, de către “Nicolaus Mester Tasnadi plebanus”, iar cel de-al doilea document, emis la data de 6 mai 1246, evidențiază localitatea Tășnad ca fiind moșie episcopală aparținând comitatului Solnoc.

În anul 2000, prin Hotărârea Guvernului nr. 417, orașul Tășnad a fost atestat ca stațiune turistică de interes local. Pe teritoriul localității a fost descoperit un important zăcământ hidrografic termomineral, în anul 1978 fiind forat un puț de captare a apei termale, la o adâncime de 1.354 metri.

Fii primul care comentează! despre "Senatorul Leș: ”Centenarul României și semicentenarul Tășnadului”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre senator Gabriel Leș
VIDEO. Avion de luptă, prăbușit. Mesajul fostului ministru al Apărării, Gabriel Leș

Închide