Senatorul Leș cere protejarea medicilor din Satu Mare: ”Fac apel către cei responsabili”

Senatorul Gabriel Leș – fost ministru al Apărării Naționale – face un apel către autoritățile județene să identifice și să asigure mijloace de protecție pentru toate cadrele medicale din județul Satu Mare. 

Redăm mai jos apelul senatorului sătmărean: 

”Începând cu 31 martie au intrat în vigoare prevederile ordonanței ce stipulează obligativitatea autorităților publice locale de a pune la dispoziția personalului medical spații de cazare adecvate, astfel încât între gărzi/ture aceștia să nu fie nevoiți să meargă acasă la familii expunandu-i la infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Am primit numeroase apeluri de la medici din Satu Mare care mi-au relatat extrem de îngrijorați că nu a fost dispusă nicio măsură în acest sens. Fac apel către cei responsabili să dispună urgent măsurile necesare. Nici măcar nu este o chestiune de resurse financiare, ci de spirit organizatoric.

Senatorul Gabriel Leș

Le cerem medicilor să lupte în prima linie a bătăliei cu noul tip de coronavirus, expunându-se astfel la riscuri enorme. Însă, nu le putem cere să-și expună și familiile. Dacă nu se va acționa rapid, vom ajunge la blocaj. Starea de sănătate fizică și psihică a medicilor este esențială. Nu putem risca să-i transformăm în vectori de contagiune. Nu ducem o bătălie oarecare, ci una care face diferența între viață și moarte”.

1 Comment on "Senatorul Leș cere protejarea medicilor din Satu Mare: ”Fac apel către cei responsabili”"

  1. satmarean | aprilie 2, 2020 at 11:44 |

    pai deja el protejeaza. pe Mihai Macrina Livia:))

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre senator Gabriel Leș
PREVENȚIE CORONAVIRUS. Voluntari din Satu Mare se mobilizează pentru a ajuta vârstnicii!

Închide