Sfaturile gratuite ale specialiștilor sătmăreni: alegerea parchetului în funcție de grosime

Parchetul este unul din elementele de bază a unei locuințe, ce oferă o notă de eleganță și căldură căminului dvs. Pe piață există o gamă variată de modele de parchet, ce poate face ca alegerea acestuia să fie una dificilă. În dorința de a răspunde nevoilor dvs. vă vom prezenta în articolul ce urmează cum să faceți alegerea corectă a parchetului ținând cont de grosimea acestuia.

Se știe că grosimea plăcilor de parchet variază între 6 mm și 12 mm. Pentru o exploatare în cele mai optime condiții a parchetului, alegerea grosimii acestuia trebuie să fie una potrivită.
Este cunoscut faptul că cu cât grosimea parchetului este mai mare, cu atât acesta este recomandată spațiilor cu trafic intens. Pentru a beneficia din plin de calitatea și confortul parchetului, consultantul Lebăda vă prezintă câteva aspecte după care ar trebui să vă orientați, astfel ca alegerea să fie una corectă și de durată.

Există două clase de destinații ale spațiului în care urmează să fie montat parchetul, respectiv rezidențial și comercial. Astfel că parchetul cu grosimea de 6,7 sau 8 este recomandat pentru zonele cu trafic redus, cum ar fi dormitoarele. Calitatea suprafeței pe care se va face montajul este foarte importantă. Aceasta nu trebuie să prezinte diferențe de nivel foarte mari (1-2 mm) care vor putea fi compensate cu ajutorul foliei izolatoare ce se pune sub stratul de parchet.

În cazul unei sape brute, nu avem autonivelantă sau există dar cu denivelări notabile atunci este exclusă folosirea unui parchet de grosimea 6 sau 8 mm, deoarece nu va putea oferi suficientă stabilitate în momentul în care încăperea va fi mobilată. Nerespectând acest aspect, riscați ca click-ul (îmbinarea) să cedeze, să apară scârțâitul, să flambeze. De aceea specialistul Lebăda recomandă ca grosimea parchetului într-o astfel de situație să fie de minim 10 mm. În cazul în care beneficiați de un suport perfect fără denivelări, puteți opta pentru orice grosime.

În cazul spațiilor cu trafic intens, cum ar fi living-ul, bucătăria sau holul de acces în locuință, este indicat să alegeți un parchet cu grosimea minimă de 8 mm, preferabil 10 sau 12 mm, care își va păstra un timp îndelungat proprietățile și nu se va uza prematur.

Alegerea parchetului pentru spațiile publice cu trafic intens, cum ar fi spațiile comerciale, instituțiile publice, birourile, nu trebuie făcută ținând cont doar de grosime. Un parchet de 10-12 mm nu este adecvat pentru un trafic comercial intens. De aceea, în acest caz, trebuie să alegeți un parchet special conceput pentru trafic comercial sau trafic comercial intens.

Este recomandat să nu faceți economii de moment și să alegeți corect când vine vorba de grosimea parchetului. Un parchet cu o grosime adecvată spațiului în care urmează să fie montat, va face ca acesta să arate ca nou mai mult timp și să fie mai rezistent.

Vă așteptăm la Lebăda, pentru că aveți de unde alege!

Descoperă pasiunea pentru arta locuirii printr-o ofertă amplă de produse de înaltă calitate. Trăiește o experiență creativă încărcată de satisfacții în showroom-urile Lebăda și online pe www.novolor.ro

Fii primul care comentează! despre "Sfaturile gratuite ale specialiștilor sătmăreni: alegerea parchetului în funcție de grosime"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Lebada
Pregătește-ți casa pentru Sărbători! Reduceri la mii de produse în Satu Mare

Închide