Sindicaliști: ”Muncitorii de la Electrolux Satu Mare câștigă de 7 ori mai puțin decât unul din Suedia”

Liderii naționali ai Sindicatului ”Cartel Alfa” susțin că angajaţii Electrolux din Satu Mare ar avea salarii de 7 ori mai mici decât cei din Suedia. Pe această cale, sindicaliștii fac apel către reprezentanții conducerii Electrolux și îi îndeamnă să revină la masa negocierilor.

”Salariații companiei Electrolux merită salarii care să le asigure unui trai decent! Suntem alături de membrii Sindicatului Liber Samus Electrolux și cerem reprezentanților companiei să se așeze cu bună credință la masa negocierilor. Cererile salariaților sunt rezonabile.

Când în toată Europa se negociază scheme care oferă lucrătorilor un echilibru între muncă și viața privată, insistența companiei de a acorda beneficii sub formă de bonusuri condiționate de prezența 100% indiferent de circumstanțe, arată clar relațiile de exploatare pe care multinaționala le practică în România.

Trebuie să oprim aceste practici! Like&Share dacă ești de acord că lucrătorii au dreptul la salarii decente în România!”, este mesajul sindicaliștilor.

1 Comment on "Sindicaliști: ”Muncitorii de la Electrolux Satu Mare câștigă de 7 ori mai puțin decât unul din Suedia”"

  1. Comparații de toată jena. E valabil pentru toată țara. O grevă generală, ceva, la nivel național?! Mai bine ar explica ce-i cu haiducismele la care se pretează. Măriri salariale în sume fixe, mai mari la muncitori? De ce nu procente? Răsplata pentru prezența la program pentru muncitori? Ceilalți? Ciocu mic! De ce nici până acum, la un an distanță, sumele care trebuie să acopere pierderile generate de „GHIDUȘIA” guvernului cu trecerea la angajat a unor impozite către stat nu sunt introduse în salariu? Domnilor lideri de sindicat, știți că așa diminuați salariul brut al angajaților? Știți cum se calculează punctele de pensie. De ce nu aveți grijă de viitorul membrilor de sindicat? Știți că în ianuarie 2015 salariul mediu brut la nivel național era 2415 lei iar, în august 2018 era de 4162 lei? Asta înseamnă o creștere cu 72%. Cu cât a crescut salariul mediu brut în Electrolux în aceeași perioadă?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre Electrolux
Tensiuni majore la Electrolux. Sindicaliștii, dați în judecată. Urmează greva generală?!

Închide