Sindicaliștii Electrolux amenință cu greva generală. Negocierile cu conducerea au eșuat

FOTO: Arhivă

Negocierile între conducerea Electrolux și Sindicatul Samus au eșuat. Pe cale de consecință, muncitorii se află în pragul grevei generale. Mai mult, sindicaliști vor înregistra mâine, la Inspectoratul Teritorial de Muncă o cerere de mediere.

Redactorii GNV au aflat informații pe surse, potrivit cărora azi ar fi avut loc ultima rundă de negocieri între patronat și sindicat.

Sindicaliștii au avut șapte puncte. La primele două puncte, cel referitor la rămânerea contractului colectiv de muncă în forma de anul trecut și acordarea de compensații pentru ca salariile nete să nu sufere modificări s-a ajuns la un oarecare înțelegere, informează Gazeta de Nord Vest.

Însă primul punct de conflict a fost cel referitor la creșterea salariilor. Sindicaliștii au cerut o creștere salarială de 11%, bazat pe prognoza INS, însă conducerea a propus creștere salarială de zero, însă au oferit un bonus de prezență de 2,5%.

Conform sursei citate, există șansa ca în termen de aproximativ o săptămână să se încerce stingerea conflictului.

Dacă nu se va reuși, în cel mult zece zile există posibilitatea să fie declanșată prima grevă de avertisment, de două ore, iar în maxim două săptămâni este posibil să fie declanșată greva generală. Ultima acțiune de protest de o asemenea amploare a avut loc în 20 ianuarie 2012 și a durat aproape o lună de zile.

Fii primul care comentează! despre "Sindicaliștii Electrolux amenință cu greva generală. Negocierile cu conducerea au eșuat"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux
Tensiuni la Electrolux Satu Mare. Sindicaliștii acuză un ”șantaj” al conducerii și au plecat

Închide