Șoferi sătmăreni acuză Poliția de exces de zel. De ce se plâng unii sătmăreni

FOTO: Arhivă

Mai mulți șoferi din județul Satu Mare acuză modul destul de agresiv de a realiza controlul mașinilor de către un echipaj de Ordine Publică. Mai exact, vineri după-masă, în urma unor informații primite de oamenii legii despre un posibil transport de țigări de contrabandă, aceștia au organizat controale pe Drumul Botizului din municipiul Satu Mare.

Problema a fost cu modul în care ar fi acționat polițiștii spun șoferii. Mai exact, în timp ce unul a verificat actele, celălalt a deschis direct portbagajul și portierele mașinii, fără să informeze în prealabil proprietarul.

”Mi-au cerut actele, nu am înțeles exact motivul. Le-am dat, dar m-a deranjat că unul dintre polițiști a deschis direct portbagajul, iar apoi portierele din spate, și a început să caute, de parcă am fost ultimul infractor. Cred că puțină decență și mai puțin exces de zel nu strică. În definitiv, este în joc și imaginea mea”, s-a plâns unul dintre șoferii controlați.Manualul de bune practici de intervenție pentru polițistul de Ordine Publică prevede la Articolul 21, (1): ”Controlul vehiculelor este activitatea care are drept scop verificarea minuțioasă a acestora (inclusiv a portbagajului), a documentelor conducătorului auto și, după caz, a călătorilor și pasagerilor, a bagajelor pe care le au asupra lor, precum și legalităţii transporturilor de bunuri sau persoane. (2) În conforrnitate cu prevederlle art.31 lit.f din Legea nr.218/2002 privind organizarea și funcţionarea Politlei Romăne, polițiștii sunt abilitați să efectueze, cu respectarea dispozițiilor legale, controlul vehiculelor aflate în circulaţie, atunnci când există indicii temeinice cu privire la săvărșirea unor infracțiuni sau posibile acțiuni teroriste”.3 Comments on "Șoferi sătmăreni acuză Poliția de exces de zel. De ce se plâng unii sătmăreni"

  1. De ce nu mergeti voi regulamentar ca sa vedeti nimeni nu o sa mai aiba treaba cu voi nici macar politia rutiera de exp

    View Comment
  2. Ca să afirmi că fac exces de zel trebuie mai intai să cunoști legea. E foarte ușor să arunci cu noroi in polițiști.

    View Comment
  3. Frt bine bravo politiei in sfarsit fac si ei ceva cu efficienta… Eu nu cred ca au scos acea masina din trafic fara mitive

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
EROU! Un sătmărean a salvat un bătrân de la tâlhărie! Agresorul avea un pistol!

Închide