Șoferii, puși să reducă viteza ca să nu strice drumul. Poliția cere udarea carosabilului

“Autostrada Codrului” din Satu Mare poate deveni cu ușurință subiect de gulmă, dar și studiu de caz pentru eșecul modernizării infrastructurii rutiere din România. Anunțată ca unul dintre marile proiecte ale județului, lucrările s-au pierdut în hățișul juridic odată cu intrarea firmei executante în insolvență. Cetățenii protestează, iar acum vor trebui să circule și mai încet, ca să nu strice și mai tare drumul plin de gropi. 

“Autostrada Codrului” este cunoscută de cei care o tranzitează drept “drumul groazei”. Tronsoane pline cu cratere, praf de câteva degete grosime, criblură are o ia la vale, mașini distruse, intervenții întârziate și proteste, pe drum și pe Facebook. Cam așa arată în 2019 unul dintre marile proiecte de infrastructură rutieră din județul Satu Mare.

Iar situația nu se va rezolva rapid, cel puțin asta reiese din noile declarații făcute de autoritățile județene, care s-ar putea să ajungă în instanță pentru a cere constructorului despăgubiri de milioane.

Până atunci, în schimb, Consiliul Județean a cerut sprijinul oamenilor legii. Viteze pe diferite tronsoane va fi limitată la cel mult 40 km/h, toate pentru a nu strica și mai tare carosabilul.

“Am cerut sprijinul Politiei sa vegheze la respectarea regulilor de limitare a vitezei la 30 sau 40 de km, in functie de tronson. Ca sa nu se strice si mai tare drumul”, a declarat președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

Polițiștii au avut și ei o solicitare, după ce au primit sesizări de la Direcția de Sănătate Publică. Le-au cerut autorităților județene să asigure udarea carosabilului pe timp de vară, pentru ca locuitorii să nu se mai confrunte cu praful de pe drumuri.

3 Comments on "Șoferii, puși să reducă viteza ca să nu strice drumul. Poliția cere udarea carosabilului"

 1. Bandiții, înțelegeți dragi oameni ce înseamnă un stat mafiot,trimite câini sa îmblânzească oile.

  View Comment
 2. Gică Contra | noiembrie 15, 2019 at 17:53 |

  Nenea Pataki nu prea își cunoaște atribuțiile. Poliția doar dă un aviz. Regimul circulației îl stabilește administratorul drumului public (drum județean=cosiliul județean) cu avizul poliției. Mai trebuie o hotărâre a consiliului județean. Ori vorbește stricat românește ori nu știe ce spune. Sau ați redat voi greșit?

  View Comment
 3. Mda, cam greu să redăm greșit 😉

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Codrului, Consiliul Județean Satu Mare
Consiliul Județean, pregătit să dea în judecată Tehnic Asist. Daune de milioane de lei

Închide