Soluția Primăriei la traficul intens: pasarele pietonale și lărgirea bulevardelor

Primăria municipiului Satu Mare lucrează la un proiect privind lărgirea Bulevardului Octavian Goga, ceea ce ar însemna fluidizarea masivă a traficului rutier dinspre cartierele Micro 17, Carpați I ți II. Proiectul de lărgire, care ar afecta 15 proprietari de case, urmează să fie pus în practică în acest an.

Surse au declarat pentru PresaSM.ro că după lărgirea Bulevardului Octavian Goga vor fi patru benzi cu lățime de 3,5 metri fiecare, care vor respecta toate cerințele legale în domeniu. Mai mult, circulația autovehiculelor de mare tonaj va fi restricționat.

De asemenea, proiectul de fluidizare al traficului mai cuprinde suplimentarea benzilor de circulație de la cinci la șapte în zona intersecției de la Burdea. Cele două benzi suplimentare vor fi amenajate la coborârea de pe Podul Decebal înspre Burdea. Mai exact, actualul trotuar va fi mutat înspre gardul cimitirului, urmând să mai fie realizate cele două benzi.

Dacă acest plan va eșua, Primăria Satu Mare are deja cuprins în proiectul de buget pentru acest an o poziție privind realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unei pasarele pietonale și pentru bicicliști la Burdea. Măsura va fluidiza traficul, în sensul că șoferii vor câștiga timpul pe care îl pierdeau așteptând să treacă pietonii.

Fii primul care comentează! despre "Soluția Primăriei la traficul intens: pasarele pietonale și lărgirea bulevardelor"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare
Rezultate sondaj. Cele mai sigure și nesigure cartiere din Satu Mare

Închide