SPECTACULOS. O eclipsă parțială de soare, vizibilă și din România

Pe 21 iunie 2020 vom putea vedea „de acasă” o eclipsă de Soare, dar numai în faza parțială a ei, anunță cei de la Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”.

Eclipsa începe în jurul orei 8:10 și are maximul în jurul orei 8:30 și se termină în jurul orei 9.

“Va avea durată medie pentru țara noastră de 45 de minute. Acoperirea Soarelui de către Lună va varia în funcție de locul observației, fiind mai mare în sud-estul țării și mai scăzută în nord-vest”, mai spun cei de la Observatorul Astonomic.

În schimb, eclipsa parțială va fi una “mică”, procentul de acoperire al Soarelui fiind unul scăzut, ceea ce va face destul de dificilă observarea eclipsei.

“Procentul de acoperire a Soarelui va fi situat între 4,6 și 0,5%. Acoperirea Soarelui de către Lună este foart mică, observarea eclipsei fiind destul de dificilă”, mai spun specialiștii.

Potrivit calculelor, la Satu Mare, gradul de acoperire va fi de doar 0,5%, cei mai norocoși fiind locuitorii din Constanța, unde procentul de acoperire va fi de 6%, în timp ce în Capitală și în Brăila, va trece de 4%. Datele comunicate de Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”, arată că la Satu Mare eclipsa parțială va începe la ora 8:28 și se va finaliza la 8:43.Fii primul care comentează! despre "SPECTACULOS. O eclipsă parțială de soare, vizibilă și din România"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre eclipsă
Prima eclipsă din 2020: În această seară, eclipsă de Lună prin penumbră

Închide