SPECTACULOS. Seară japoneză în mall-ul NEPI. Simfonie a gusturilor la Capricci

Cultura gastronomică japoneză, intrată deja în patrimoniul UNESCO, are o tradiție de peste 2000 de ani, dar nu încetează niciodată să ne surprindă prin inovațiile pe care le aduce. Delicata bucătărie japoneză se exprimă prin frumusețe și naturalețe la nivel estetic, punând în valoare toate caracteristicilor celor mai diferite produse alimentare – de la orez, la alge marine.

Această cultură gastronomică este adusă în Satu Mare la Restaurantul Capricci – din incinta Shopping City al celor de la NEPI Rockcastle, de către chef Lorand.

”Pe 29 iunie vă invităm să descoperiţi gustul extraordinar al preparatelor din Ţara Soarelui Răsare! Despre Japonia s-a spus adeseori că este un miracol, noi extindem acest termen şi asupra gastronomiei japoneze, din care Chef Lorand va găti pentru dumneavoastră la Capricci câteva feluri renumite şi apreciate în întreaga lume. Rezervări la 0770 533 993”, este invitația lansată de cei de la Capricci.

MENIU

Aperitive:

Tuna tataki, salmon nigiri, tuna white sesame, spicy tuna tartar, salmon maki

Sake (băutura tradiţională japoneză)

Supe:

Miso soup

Fel principal:

Salmon teriyaki / Chicken teriyaki (la alegere)

Desert:

Banana tempura

Ingredientele principale ale bucătăriei japoneze tradiționale sunt: peștele și alte produse marine, zarzavaturile și orezul. Peștele este deseori servit crud, ceea ce necesită ca el să fie foarte proaspăt și să fie tăiat cu un cuțit bine ascuțit. Abundența produselor marine în apele care înconjoară Japonia și religia budistă (care este împotriva uciderii animalelor) au făcut ca japonezii să folosească carne, produse lactate, grăsimi animale etc. în mod mai redus.

Condimentele principale sunt produse din soia (sosul soia și miso- pastă de fasole soia- sau orez (sake, oțet din orez, mirin- un sake dulce). Pentru a menține gustul original al ingredientelor, bucătăria japoneză nu prea folosește condimente iuți, ci mai mult plante aromatice sau wasabi (hrean japonez), yuzu, ghimbir, myōga (tot un fel de ghimbir), kinome (lujeri ai plantei sanshō (Zanthoxylum piperitum) sau semințe uscate și măcinate ale aceleiași plante sanshō.

Fii primul care comentează! despre "SPECTACULOS. Seară japoneză în mall-ul NEPI. Simfonie a gusturilor la Capricci"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Capricci, NEPI
FOTOGALERIE. Lucrări pe repede-nainte la cinematograful de la mall-ul NEPI. Când se deschide

Închide