Speculanții din piețe, vânați de polițiști. Filtre în tot județul, zeci de amenzi

FOTO: Arhivă

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au ieșit la vânătoare de speculanți. Astfel, în acțiunile desfășurate în zilele de 20 și 21 septembrie 2017, polițiștii specializați din cadrul serviciului au angrenat în activități de control și polițiști din structurile de ordine publică, dar și specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare.

În acest context au fost verificați 62 agenți economici și 43 producători agricoli. Totodată, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Poliție Rutieră Satu Mare au fost constituite un număr de 3 filtre pe arterele principale de acces în municipiul Satu Mare, ocazie cu care au fost verificate un număr de 189 de autovehicule.

Urmarea a neregulilor constatate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat un număr de 60 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 102.400 lei, din care 28 sancțiuni la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, ca urmare a expunerii spre vânzare de către agenții economici și producătorii agricoli de produse a căror proveniență nu putea fi dovedită în condițiile legii, 8 sancțiuni la OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat, ca urmare a identificării la punctele de lucru a agenților economici verificați a unor sume de bani care nu au putut fi justificate prin documente emise de aparate de marcat electronice fiscale, 24 sancțiuni la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, urmare a identificării unor producători agricoli care efectuau activități de comerț în Piața Agroalimentară Satu Mare, fără a avea afișată eticheta de produs care să conțină informații cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obținerii produsului și prețul de vânzare al acestuia.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării un număr de 202 bucăți produse de panificație ( pâine, cornuri, chifle) și cantitatea de 1.966 kg produse agricole ( struguri, porumb, cartofi, varză, morcovi, ceapă, vinete), în valoare totală de 3.200 lei, ca măsură complementară în urma săvârșirii unor contravenții la legislația ce reglementează activitățile economice.Fii primul care comentează! despre "Speculanții din piețe, vânați de polițiști. Filtre în tot județul, zeci de amenzi"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre mascați
Dolari falși la Satu Mare! Mascații și procurorii au descins în mai multe locații

Închide