Spital nou la Satu Mare. Proiect de peste 10 milioane de euro

Consiliul Județean Satu Mare lucrează la un proiect, în valoare de circa zece milioane de euro, prin care să construiască un o clădire nouă în curtea actualului Spital Județean, de pe strada Prahovei. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Banii vor fi asigurați printr-un proiect transfrontalier România – Ungaria, cu finanțare europeană. Astfel, se vor muta majoritatea secțiilor de la Spitalul Vechi, situat în Piața Eroii Revoluției, acolo urmând să rămână doar secțiiile de psihiatrie acuți și cronici.

”Clădirea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare nu corespunde cerințelor din standarde în ceea ce privește asigurarea circuitelor corespunzătoare, organizarea secțiilor, organizarea activității de internare de zi, organizarea saloanelor – asigurarea condițiilor hoteliere optime, asigurarea condițiilor de muncă. Pentru a rezolva această provocare este nevoie de o extindere a corpului clădirii vechi cu un nou corp de clădire de dimensiunea egală sau mai mare decât corpul spitalului actual”, a declarat Pataki Csaba.

Viitoarea clădire va avea cinci etaje, iar heliportul va fi poziționat pe acoperișul viitorului imobil, astfel încât obiectivul să poată fi acreditat.

Proiectul va fi depus încă din acest an, iar autoritățile județene așteaptă un răspuns în primăvara anului viitor. Dacă proiectul va fi eligibil, există șanse ca anul viitor să înceapă deja și construcția.

Fii primul care comentează! despre "Spital nou la Satu Mare. Proiect de peste 10 milioane de euro"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
Anchetă penală la Spitalul Județean Satu Mare. Un medic a povestit totul

Închide