Spitalul Județean explică situația aparatelor de ventilație: ”Avem 42 acum în dotare”

La solicitarea reporterilor PresaSM, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Satu Mare, Nagy Szabolcs, a explicat că există în acest moment un număr de 42 de aparate de ventilație, atât fixe cât și portabile.

”Avem 21 de ventilatoare proprii, ale spitalului, pe Secția de Terapie Intensivă, respectiv două închiriate de la o firmă privată. Pe Blocul Operator mai avem 14 astfel de aparate, la UPU, lângă RMN, avem un aparat, la Unitatea de Primire Urgențe avem patru aparate, din care două staționare și două mobile”, a explicat Nagy Szabolcs la solicitarea PresaSM. 

Potrivit oficialului, urmează să se mai achiziționeze alte 15 aparate de către donatori privați sau Primăria și Consiliul Local Satu Mare.

”Cei de la Rotary ne-au promis un aparat, Baroul Avocaților ne mai donează un aparat, iar domnul Vasile Lucuț a promis zece. De asemenea, Primăria și Consiliul Local Satu Mare s-a angajat să ne cumpere alte trei aparate”, a spus Nagy Szabolcs. 

În ce privește achiziționarea de noi aparate de ventilație, președintele Consiliului de Administrație a explicat că este nevoie de ”multă atenție, calitatea și siguranța în continuitatea funcționării a acestor aparate noi este mai presus de numărul acestora”.

”Situația este dinamică, deocamdată avem aparate de ventilație. În ce privește achiziția, trebuie să fim foarte atenți. În primul rând, unii furnizori din China, spre exemplu, nu asigură linia de service. Degeaba cumpărăm ventilatoare dacă acestea se vor strica și nu vom avea service. Noi am putea să cumpărăm și o sută de asftel de aparate, fonduri există, dar trebuie să fim și responsabili, să avem siguranța că aparatele cumpărate vor și salva vieți. O altă problemă este cu tubulatura, mulți nu asigură aceste consumabile, care sunt de unică folosință. Mai apoi, cele achiziționate din China sau alte țări din afara Uniunii Europene nu au certificate europene de calitate. Asigurăm populația că suntem pregătiți, analizăm întreaga piață pentru achiziții următoare”, a precizat Nagy Szabolcs. 

2 Comments on "Spitalul Județean explică situația aparatelor de ventilație: ”Avem 42 acum în dotare”"

  1. Szabolcs?? Poi dacă o să credem vreodată în ce spune ăsta înseamnă că chiar a venit sfârșitul lumii!

    View Comment
  2. Felicitari Spitalului,si madiri drastice celor care nu redpecta legea,ptr a nu ajunge in stuatia Spaniei,Italiei,etc

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Declarația pe propria răspundere, simplificată. IATĂ noile modele

Închide