Spitalul Județean se debarasează de un ”cartof fierbinte”. Firmei de pază i s-a închis ușa în nas

Conducerea Spitalului Județean Satu Mare a spus pa și puszi firmei Folda Security, care asigura atât paza Spitalului Județean, cât și a altor unități similare, aflate în subordinea Consiliului Județean Satu Mare, au aflat reporterii PresaSM.

Un contract considerat costisitor

Ultimul contract dintre firma Folda Security și Spitalul Județean a fost semnat în cursul anului 2015 și avea o valoare de circa patru milioane de lei. Reporterii PresaSM au aflat că ar fi vorba despre un tarif de peste 11 lei/oră. Folda Security punea la dispoziția un număr de 20 de angajați, care se ocupau de paza Spitalului Județean, a Secției de pediatrie din Tășnad, a Spitalului Vechi și a Policlinicii Vechi din municipiul Satu Mare.

Mărul discordiei: s-a încercat majorarea contractului

Oficial, motivul pentru care conducerea Spitalului Județean nu a mai prelungit durata contractului cu firma de pază, al cărui termen a expirat în acest an, ar fi fost cererea de creștere a valorii contractului. Mai exact, ca urmare a creșterii salariului minim pe economie.

Profitând de acest lucru, se pare că cei din conducerea Consiliului Județean au luat decizia rezilierii contractului, pe motiv că: ”contractul inițial nu a prevăzut modificări de costuri”. În realitate, se pare că s-a încercat să se scape de o firmă verificată în trecut de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Spitalul își face propria PAZĂ

După ce și-a făcut propria bucătărie și unitate de curățenie, conducerea Spitalului Județean intenționează să își înființeze și propria firmă de pază. Potrivit informațiilor PresaSM, ar fi vorba despe o organigramă de 35 de persoane. Față de 20, cât aveau cei de la Folda Security.

”Chiar și așa, costurile vor fi mai mici decât până acum”, garantează persoane din conducerea Spitalului Județean Satu Mare. 

În acest moment, ar fi fost demarate deja procedurile în acest sens. Paza este deja asigurată de foști brancardieri, transformați în oameni de ordine.3 Comments on "Spitalul Județean se debarasează de un ”cartof fierbinte”. Firmei de pază i s-a închis ușa în nas"

 1. “Reporterii PresaSM au aflat că ar fi vorba despre un tarif de peste 11 lei/oră”

  11 lei/ora x 30 zile x 8 ore/zi = 2640 venit brut/angajat.
  Daca tinem cont ca aceasta suma este impoizabila, apui taxele pe munca, valoarea ei neta se cam injumatateste.
  Mi-e foarte greu sa cred ca spitalul se va descurca din acest buget sa plateasca un angajat(cu toate cheltuielile aferente).

  View Comment
 2. @Dan, așa este. Când vor veni oșenii sau triburile la rude atunci va costa mult mai mult mobilierul și altele.

  View Comment
 3. Karapix | mai 30, 2019 at 13:59 |

  oricum , sunt numai de design bietii pensionari …

  Saracutu Stef … vine Beta puternic din spate…

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Adrian Ștef, Folda Security
Fostul președinte CJ, Adrian Ștef, despre ”sensul groazei”: CJ poate răspunde penal

Închide