Spitalul Județean și contractul pentru combinezoane la prețuri foarte mari

Goana după echipamente de protecţie necesare combaterii pandemiei COVID-19 a dus şi la „ieşirea din adormire“ a unor firme fără activitate care au văzut în această criză o oportunitate de afaceri. Realtopfarma este o astfel de firmă, cu acţiuni la purtător, înfiinţată în 2017 şi inactivă până în acest an, potrivit adevarul.ro

Sistemul Electronic de Achiziţii Publice scotea la iveală, la începutul lunii aprilie, că Spitalul Judeţean Satu Mare cumpără prin atribuire directă 30.000 de combinezoane în valoare de 776.000 de euro de la firma Realtopfarma SA. Preţul unui combinezon se ridica de 125 de lei bucata.

Şeful Biroului Aprovizionare de la Spitalul Judeţean Satu Mare, Vlad Coza, a declarat pentru „Adevărul” că reprezentanţii Realtopfarma au şi semnat contractul, dar spitalul a renunţat la tranzacţie pentru că, între timp, unitatea spitalicească a făcut rost de 15.000 de combinezoane, unele la preţ mai mic decât cel oferit de Realtopfarma, altele din donaţii.”A fost contractul la dânşii la semnat şi când ni l-au returnat, au trecut câteva zile şi nu l-am mai semnat. Nu a mai fost oportun. Nu a ţinut de dânşii. A fost un context în care era foarte strânsă treaba şi am crezut că nu o să mai găsim. Între timp, venise de la Unifarm marfă, mai intrase din sponsorizări şi colegele au completat stocul. Preţul a fost mai mare pentru că nu se găseau combinezoane. Aveau certificate de conformitate”, a declarat Vlad Coza pentru „Adevărul”.

La rândul său, „echipa Realtopfarma” a transmis că afacerea cu Spitalul Judeţean Satu Mare a picat „deoarece (n.r. spitalul) cumpărase între timp produsele din altă parte”.1 Comment on "Spitalul Județean și contractul pentru combinezoane la prețuri foarte mari"

  1. Dacă legea s-ar aplica și ar exista procurori profesioniști, curajoși și insubordonati politic ar constata că, activitatea, managementul penal care se produce de ani de zile la spitalul județean satu mare, toată lumea știe acest lucru. De la angajările pe bani, Verificați achizițiile pe ultimii 10 ani. Dar la noi nu răspunde nimeni, doar săracii și oamenii lipsiți de apărare.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
VIDEO. Lupta contra COVID19 în Spitalul Județean, dusă și cu cele mai elementare și eficiente metode

Închide