Statul trimite zeci de polițiști suplimentari în județul Satu Mare

Ministerul Afacerilor Interne – prin Inspectoratul General al Poliției române – va trimite în județul Satu Mare un număr de zece agenți de poliție din cadrul Școlii de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina. La care se vor adăuga, cel mai probabil, tot atâția de la Școala de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

În acest moment, schema de personal a Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare este ocupată în proporție de circa 80%, fiind un deficit de 20%, în special pe zona operativă.

Numărul tinerilor care vor să devină agenți sau ofițeri de poliție a explodat, pur și simplu. Potrivit evidențelor Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, dacă în anul 2016 au fost doar 27 de candidați, numărul acestora s-a triplat în acest an, ajungând la 82 de candidați!

Mai mult, numărul locurilor scoase la concurs a crescut cu 150 la Școala de Agenți din Cluj-Napoca, ajungând la 300 în prezent, respectiv cu 1000 de locuri la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina, ajungând în prezent la 1300 de locuri.

Mai mult, pentru a facilita accesul tinerilor în Poliție s-a eliminat baremul de înălțime, respectiv sunt două serii de concurs: în ianuarie și august/septembrie.

Fii primul care comentează! despre "Statul trimite zeci de polițiști suplimentari în județul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Traficant de droguri săltat de polițiști. Dus în Penitenciarul Satu Mare

Închide