SUPEREROU. Sătmăreanul Olimpiu Moș, pompier de onoare al anului în România

Județul Satu Mare are proprii supereroi! Este vorba despre persoane angrenate în servicii de urgență care salvează vieți ori de câte ori au ocazia. Unul dintre aceștia este Olimpiu Moș, care a salvat viața mai multor persoane. 

Cine este Olimpiu Moș

Născut la data de 10 ianuarie 1986 în oraşul Satu Mare, este comandant de echipaj în cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, este angajatul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare din anul 2007.În data de 31.01.2018, deşi aflat în timpul său liber, fără să stea nici o clipă pe gânduri, a intervenit pentru salvarea vietii unei femei, a cărei locuintă a fost cuprinsă de flăcări. În ciuda faptului ca nu avea echipament specific, a dat dovadă de un curaj deosebit şi a pătruns în apartamentul incendiat.

Până la sosirea fortelor profesioniste, Olimpiu a reuşit să o scoată din flăcări şi a coborât-o pe brate la parterul blocului, unde şi-a aşteptat colegii. Interventia sa promptă, remarcată şi de către ministrul de Interne, Carmen DAN, a făcut posibilă salvarea de la moarte a femeii de 65 de ani.

Alte fapte de eroism

În urmă cu trei ani, Olimpiu Moș a salvat viața unui sătmărean, care a fost prins sub pământ, după ce s-au surpat pereții unui canal pe care îl săpa. Totul s-a întâmplat în data 15.09.2016, în localitatea Oar. După o luptă de peste trei ore în condiții extrem de dificile, Olimpiu Moș a reușit să îl salveze pe bărbat.

”Meseria de pompier pentru mine înseamnă totul. Multă lume m-ar acuza, dar pentru mine înseamnă mai mult decât acasă. Sportul m-a ajutat foarte mult în această meserie, care este un crez pentru mine. Mi-a dat curaj, mi-a dat abilitățile necesare pentru a putea interveni în sprijinul oamenilor”, spune Olimpiu Moș pentru PresaSM.

Întrebat ce a simțit în momentul în care a decis să își riște propria viață, Olimpiu Moș a dat un răspuns de adevărat supererou.

”În acele momente adrenalina și-a spus cuvântul. Nu am simțit oboseală. Visul meu cel mai mare a fost atunci să îl văd în viață, salvat, și am reușit. A fost o bucurie foarte mare pentru mine. Chiar trăiesc pentru a ajuta oamenii. Cei care mă cunosc știu acest lucru. Mereu mă implic în situații de criză, chiar și atunci când nu sunt de servici”, a mai spus Olimpiu Moș pentru PresaSM.

Pentru faptele sale de eroism, Olimpiu Moș a fost recompensat și de către firma Lebăda Satu Mare, în semn de respect și apreciere! Premiul a fost înmânat de Cristian Pașca, reprezentantul Lebăda și Novolor.ro. 1 Comment on "SUPEREROU. Sătmăreanul Olimpiu Moș, pompier de onoare al anului în România"

  1. Florin Pascariu | aprilie 4, 2019 at 16:18 |

    Nu am cuvinte,nici nu pot a spune,cât de mândru sunt că-l cunosc de mic copil! Rar avem și noi sătmărenii cu ce ne mândri! Mă bucur nespus,și îl felicit din toată inima!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre erou, Olimpiu Moș
Sătmăreanul Olimpiu Moș, felicitat de Ministrul de Interne! Erou național

Închide