SURSE. Noul proprietar al Hotelului Dacia, clauză de renunțare după șase luni?!

Potrivit autorităților județene, contractul de vânzare-cumpărare al Hotelului Dacia prevede și o clauză prin care părțile se pot răzgândi în termen de 6 luni de la semnarea înțelegerii, susțin jurnaliștii digi24.ro.

Contactat telefonic, reprezentantul fostului proprietar al Hotelul Dacia, Beniamin Țânțaș, a declarat că nu poate să facă nicio declarație pe acest subiect. Din câte se pare, este vorba despre o clauză de confidențialitate care îi interzice să facă orice fel de comentarii publice.

Totuși, dacă totul va decurge conform planului, lucrările de reabilitare ar urma să înceapă chiar de anul acesta, iar în final numele hotelului să redevină Pannonia, așa cum a fost inițial.
Zamfir Danciu, directorul Direcției de Cultură Satu Mare, a declarat că statul român nu s-a arătat interesat de achiziționarea Hotelului Dacia.

Inaugurat în 1902, hotelul Dacia din Satu Mare a fost privatizat în 1995, când foştii angajaţi au devenit acţionari. 12 ani mai târziu, clădirea a fost cumpărată cu 1,7 milioane de euro de omul de afaceri Vasile Țânțaș care voia să-l transforme în hotel de 5 stele.

Cine este noul proprietar

PresaSM a anunțat în premieră că noul proprietar al Hotelului Dacia este lanțul hotelier Hunguest, care îl are în spate pe milionarul maghiar Tamás Leisztinger.

Leisztin­ger Tamás conduce un adevărat imperiu de firme în agricultură. S-a pregătit pentru a deveni fizician, dar după anii de facultate a cumpărat firme precum Eravis sau Hunguest, care deţinea staţiunile de odihnă ale sindicatelor. Hunguest Hotels are în proprietate 15 hoteluri în Ungaria şi câte unul în Muntenegru, Austria și România. Iar acum Hotelul Dacia din Satu Mare.

Companiile sale agricole au cultivat anul trecut zeci de mii de hectare, cu un profit de miliarde de forinţi. Omul de afaceri deţine, în regiunea Somogy, cel mai mare domeniu de vânătoare din Ungaria. O altă pasiunea a omului de afaceri este fotbalul.Fii primul care comentează! despre "SURSE. Noul proprietar al Hotelului Dacia, clauză de renunțare după șase luni?!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre hotel Dacia
FOTOGALERIE. Hotelul Dacia, pe interior. Primăria trage un uriaș semnal de alarmă

Închide