Sute de sătmăreni muncesc în condiții ilegale, neplătiți corect și exploatați. Stau peste program

Sute de sătmăreni muncesc în condiții ilegale, neplătiți corect și exploatați. Adică, stau peste program, fără să fie plătiți în consecință. Acestea sunt concluziile controalelor efectuate de către specialiștii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare. 

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare au aplicat, în luna septembrie, un număr de 31 sancțiuni (9 amenzi și 22 avertismente), din care 6 amenzi, în valoare totală de 160.000 lei, pentru încălcarea prevederilor referitoare la munca nedeclarată și trei amenzi, în valoare totală de 6.000 lei, pentru încălcarea prevederilor legale privind examenul medical la angajare și evidența orelor lucrate de salariați.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 78 controale în cursul lunii septembrie 2019, fiind constatate 127 deficiențe (neconformități față de prevederile legale). Au fost aplicate 127 sancțiuni contravenționale, din care 6 amenzi (în valoare totală de 40.500 lei) și 121 avertismente.

În cursul lunii septembrie 2019 au fost înregistrate la I.T.M. Satu Mare 45 de petiții (sesizări), 37 de la persoane fizice și 8 de la persoane juridice, precum și 38 solicitări (scrise) de la alte instituții, comunicându-se răspunsuri în scris.

2 Comments on "Sute de sătmăreni muncesc în condiții ilegale, neplătiți corect și exploatați. Stau peste program"

  1. Asa este , se ia impozit de la multi amarati care produc ceva , ca sa plateasca un bugetar care mai mult incurca birocratic ,si nu produce nimic ……apoi de asta e greu sa pui mana pe un loc la stat ,fara pile,cunostinte ,spaga e greu…..si se mai mira ca pleaca lumea in strainatate .Povesteam la rand ( posta ) cuiva ca am auzit ca pt postul xyz se cere 5000 euro…..omul a raspuns , pai lui i s-a cerut 1800 euro sa fie cantor la o biserica micuta…..

    View Comment
  2. IN INDUSTRIA CONFECTII TRICOTAJE 20-30 % LUCREAZA PENSIONARI ….CAND VIN CONTROALE ITM AGENTI DE PAZA AVERTIZEAZA , IAR PENSIONARII SUNT ASCUNSE PRIN CANTINA , CENTRALA TERMICA , VESTIARE ETC
    O ALTA METODE MATERIA PRIMA ESTE DUS ACASA LA PENSIONAR CARE IN 2-3 ZILE LE TERMINA CANTITATEA RESPECTIVA ….APOI SOFERUL FIRMEI ADUCE INAPOI IN SECTIE LA AMBALAT
    TOATE LUMEA ESTE MULTUMITA ….FIRMA E CURATA CA ZAPADA……

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Teritorial de Muncă
Zeci de sătmăreni își reclamă angajatorii. Nereguli pe bandă rulantă găsite de ITM

Închide