Szatmárnémeti – Nagybánya gyorsforgalmi út: 340 millió euró


A Szatmárnémeti – Nagybánya gyorsforgalmi út építési idejének csökkentése érdekében a Szatmár Megyei Tanács ma jóváhagyta az intézmény részvételét az „Express Máramaros – Szatmár” Közösségek Fejlesztési Társulásának létrehozásában, amelynek révén a Máramaros megyei tanáccsal közösen valósulhat meg a projekt.

A Szatmárnémeti – Nagybánya gyorsforgalmi út 55,56 km hosszú és menetirányonként két sávos lesz, 130 km/órás sebességkorlátozással. A Szatmárnémeti és Nagybánya közötti szakasz része az úgynevezett „Szamos” gyorsforgalmi útnak, amely összeköttetést jelent majd az ország északnyugati részének az A3-as autópálya (Torda környéke) – Kolozsvár (Apahida környéke) – Dés (Bethlen, Beszterce) – Nagybánya (Sárközújlak -Halmi) – Szatmárnémeti – Óvári vonalon.

Az út építési munkálatainak költsége hozzávetőlegesen 340 millió euró, melyet a Nemzeti Helyreállítási és Rugalmassági Tervből fedeznek. A projekt következő szakasza a megvalósíthatósági tanulmány kiírása lesz.Fii primul care comentează! despre "Szatmárnémeti – Nagybánya gyorsforgalmi út: 340 millió euró"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre drum expres
Drum expres, de 340 milioane euro, între Satu Mare și Baia Mare! Până la frontiera cu Ungaria

Închide