Szombattól újraindulnak a direkt repülőjáratok Románia és Ausztria között


Szombat 00:00 órától ismét elindulnak a direkt repülőjáratok Románia és Ausztria között – ismertette a román külügyminisztérium az osztrák hatóságok döntését.

Szombattól a légitársaságok ismét működtethetik Romániából Ausztriába, illetve Ausztriából Romániába repülő direkt járataikat. A külügyminisztérium arra kéri az utazni vágyókat, hogy a légitársaságoknál érdeklődjenek a repülők menetrendjéről.

A külügy ugyanakkor emlékeztet, hogy július 27-étől kezdve a Romániából Ausztriába érkező utasoknak egy 72 órásnál nem régibb, negatív SARS-CoV-2/PCR teszteredményt kell felmutatniuk (a 72 óra a mintavétel időpontjára vonatkozik). A dokumentumot angol vagy német nyelven kell hitelesíttetni.

A negatív teszt hiányában az Ausztriába beutazó személynek és a vele együtt lakó személyeknek tíznapos elkülönítésbe kell vonulniuk, saját költségen. Ezen kívül az Ausztriába érkezéstől számított 48 órán belül negatív teszteredményt kell bemutatniuk az osztrák hatóságoknak, és ennek költsége is a beutazót terheli. Amennyiben a teszteredmény negatív, a karantént feloldják.

A külügyi tárca emlékeztet, hogy konzuli segítséget Románia Bécsi Nagykövetségétől lehet kérni a 0043 1 503 24 65 és 0043 1 505 23 81 telefonszámokon, illetve súlyos és sürgős esetben a 0043 699 117 26027 számon. Interneten a következő felületen lehet tájékozódni az ausztriai beutazás körülményeiről:Fii primul care comentează! despre "Szombattól újraindulnak a direkt repülőjáratok Románia és Ausztria között"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre CFR
Újraindult Budapest – Brassó között a Corona InterCity

Închide