Tabăra Govor domină PSD. ”Democrația” i-a propulsat apropiatul la Consiliul Județean

Este clar ca lumina zilei că Mircea Govor are un cuvânt tot mai puternic în cadrul Organizației Județene Satu Mare a PSD. Ca să nu spunem că domină lucrurile în PSD. Concret, astăzi, în Comitetul Executiv Județean al PSD s-au supus la vot candidaturile pentru funcțiile de vicepreședinte al Consiliului Județean și cele două posturi de viceprimari ai municipiului Satu Mare. Toate trei posturi obținute în urma negocierilor cu UDMR.

Pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean au fost doi favoriți: Nicolae Avorniciții (un fost agent de poliție, devenit latifundiar – apropiatul lui Mircea Govor) și Ciprian Ardelean (cu un background impresionat, printre care trei mandate de consilier județean, fost consilier de stat pe probleme juridice și avocat de succes). A câștigat omul lui Mircea Govor, cu 61 de voturi, iar Ciprian Ardelean a obținut 54 de voturi, în timp ce trei voturi au fost nule.

Pentru funcțiile de viceprimar au câștigat Ciprian Crăciun și Maria Sălăgean, ambii cu 76 de voturi, în timp ce Manuela Rogoz a obținut 54 de voturi. Aici a câștigat tabăra președintelui Aurelia Fedorca, care și-a impus cei doi oameni. 

Astfel, dacă UDMR nu inventează un tertip, atunci în luna iunie putem discuta deja despre începerea procedurilor pentru înlocuirea viceprimarilor PNL.

În altă ordine de idei, din cele trei tabere din PSD a câștigat tabăra Mircea Govor. Folosindu-se de prietenia arhicunoscută cu Liviu Dragnea, pentru Govor a venit special la Satu Mare tocmai vicepremierul Paul Stănescu, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea. Cu care s-a afișat în aproape toate organizațiile. Ba, mai mult, a venit chiar și fiul lui Paul Stănescu. Iar pentru ”supraviețuitorii” din PSD semnalul a fost clar ca lumina zilei. Ora exactă o dă Govor, via București… restul este can-can.

Așadar, putem conchide că democrația în PSD Satu Mare este mai degrabă mimată. Nu se votează în funcție de conștiință. Contează cine are pârghii la București. Social-democrații fiind sensibili la semnalele care se transmit de la București. Și, evident, la menținerea funcțiilor pe care le au prin instituțiile statului.

În concluzie, Govor a câștigat Consiliul Județean, iar Aurelia Fedorca a câștigat Primăria Satu Mare. 

3 Comments on "Tabăra Govor domină PSD. ”Democrația” i-a propulsat apropiatul la Consiliul Județean"

 1. Ana Poda | mai 12, 2018 at 13:47 |

  Interesant cum se sustin analfabetii intre ei…

  View Comment
 2. Cum să ai încredere într-un partid care preferă să propulseze analfabeți funcțional în conducerea județului?! Ne merităm soarta!

  View Comment
 3. comentator | mai 15, 2018 at 08:27 |

  @Ion, acum fără supărare dar uită-te la guvern. Ai câteva specimene și acolo. Ce mai aștepți loco.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PSD
Cine sunt posibilii viceprimari ai Sătmarului și vicepreședinte la Consiliul Județean

Închide