Tensiuni majore la Electrolux. Sindicaliștii, dați în judecată. Urmează greva generală?!

FOTO: Arhivă

Sindicaliștii de la Electrolux se îndreaptă spre declanșarea grevei generale. Președintele Sindicatului Liber Samus din Electrolux, Sorin Faur, a declarat că greva de avertisment a fost anulată. Motivul: conducerea Electrolux a dat în judecată sindicatul. 

Surse din cadrul sindicaliștilor au precizat că s-a reclamat faptul că greva trebuia să fie doar într-o singură zi, pe durata a două ore, că nu a fost anunțată din timp și nu au fost prezentate tabelele de grevă, invocând în acest sens paragrafe din Legea Dialogului Social.

Pentru a respecta procedura, sindicaliștii au reluat toți pașii legali. Astfel, muncitorii au fost din nou chestionați în legătură cu declanșarea unei greve de avertisment. Cum majoritatea muncitorilor au fost de acord, luni, 25 februarie, între orele 13.50 și 15.50 va avea loc o grevă de avertisment de două ore.

Luni după-amiază, muncitorii vor fi chestionați din nou despre declanșarea grevei generale, iar dacă nu survin modificări, vinerea viitoare, pe 1 Martie, va fi declanșată greva generală pe o perioadă nelimitată.

”Muncitorii sunt foarte nemulțumiți pentru că văd că cei din conducerea fabricii nu doresc să stingă acest conflict de muncă. De la început ei nu ne-au chemat la negocieri, nu au vrut să poarte discuții cu noi. Ei, cei din conducere, cred că angajații de la Electrolux sunt mult prea săraci ca să își permită să intre în grevă generală și să fie neplătiți pe zilele respective”, a declarat Sorin Faur, citat de Gazeta de Nord-Vest. 

Mai mult decât atât, Electrolux are multe comenzi în această perioadă, astfel că oprirea producției ar însemna pierderi importante pentru companie.

Fii primul care comentează! despre "Tensiuni majore la Electrolux. Sindicaliștii, dați în judecată. Urmează greva generală?!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux
Grevă în fiecare zi la Electrolux Satu Mare. Sute de muncitori avertizează conducerea

Închide