Tinerii absolvenți nu au viitor în Satu Mare. Autoritățile recunosc acest lucru

www.gse.harvard.edu

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Satu Mare spun că la nivelul instituției au fost semnalate câteva probleme serioase. Inspectorul școlar general Călin Durla trage câteva semnale de alarmă cu privire la consilierea precară pe care o primesc elevii când vine vorba de orientarea în carieră.

Tinerii sătmăreni sunt extrem de confuzi imediat ce s-au despărțit de robă și și-au aruncat tocile în sus. Când a venit momentul să confrunte viața și să-și formeze o carieră în adevăratul sens al cuvântului, proaspeții absolvenți de liceu nu fac altceva decât să stagneze, și asta din cauza lipsei totale a educației pentru carieră.

Date fiind aceste probleme, conducerea Inspectoratului Școlar este decisă să pună piciorul în prag și să le ofere astfel elevilor posibilitatea de a-și descoperi aptitudinile cu mult timp înaintea terminării liceului. Mai exact, Inspectorul școlar general Călin Durla a anunțat că județul Satu Mare a gândit un proiect transfrontalier prin care să inaugureze zece centre de consiliere a elevilor, precum și o strategie de informare a părinților. Noile centre care vor pune accent pe educația pentru carieră vor fi răspândite în mai multe colțuri ale județului, în localități precum Carei, Tășnad, Negrești, Supur, Culciu și Pomi.Partenerul Sătmarului în acest proiect transfrontalier va fi județul maghiar Szabolcs-Szatmar-Bereg. Potivit celor spuse de Călin Durla, parteneriatul ar urma să se oficializeze la sfârșitul acestui an.

 Fii primul care comentează! despre "Tinerii absolvenți nu au viitor în Satu Mare. Autoritățile recunosc acest lucru"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Școlar Județean
Invenția unor elevi din Carei. Tanc miniatural cu diferite aplicații (FOTO)

Închide