Toate focarele de pestă porcină din județ au fost stinse. Gradul de alertă rămâne ridicat

Au fost stinse toate focarele de pestă porcină africană din județ, anunță Instituția Prefectului într-o postare pe Facebook. Restricții mai sunt impuse în unele localități sătmărene, asta din cauza focarelor din județele vecine. În ceea ce privește porcii mistreți, gradul de alertă rămâne unul ridicat. 

Toate focarele de pestă porcină africană din județ au fost stinse, se arată într-o postare făcută de Instituția Prefectului pe pagina de Facebook. Restricții mai sunt impuse în unele localități, din cauza focarelor încă active din Bihor și Sălaj.

“Se menţin măsurile de restricţie în localităţiile: Cehal, Cehăluţ şi Orbău conform deciziei CLCB Bihor din luna martie a.c. privind instaurarea zonelor de protecţie şi supraveghere ca urmare a declarării unui focar de PPA la mistreţi într-un complex de vânătoare din judeţul Bihor precum şi din cauza unui focar din Doh, judeţul Sălaj,” se arată în postarea Prefecturii Satu Mare.În ceea ce privește situația porcilor mistreți, autoritățile spun că gradul de alertă rămâne unul ridicat.

“În ceea ce priveşte porcul mistreţ gradul de alertă în judeţul Satu Mare se menţine la un nivel ridicat din cauza riscului mare de difuzare ca urmare a evoluţiei bolii inclusiv în judeţele învecinate,” mai anunță autoritățile.

Din cei 140 de mistreți găsiți morți – un număr de 109 capete au fost confirmați ca pozitivi, iar din cei 1164 mistreți împușcați – un număr de 25 de mistreți au fost confirmați ca pozitivi, în fondurile de vânătoare de pe raza județului, anunțau autoritățile de la DSVSA cu șase zile în urmă, când a mai rămas activ doar un singur focar de pestă la porcii domestici, cel de la Necopoi.


Fii primul care comentează! despre "Toate focarele de pestă porcină din județ au fost stinse. Gradul de alertă rămâne ridicat"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre DSVSA, Instituția Prefectului, pesta porcină africană, porci mistreți
PROGRAM. Armata reintră simbolic în Satu Mare, după un secol! Marș prin oraș, așteptați mii de oameni

Închide