TOPUL amenzilor date de Poliția Locală Satu Mare. Concurență serioasă pentru Poliția Rutieră

Poliția Locală Satu Mare nu se ocupă doar cu cei care aruncă deșeuri pe spațiul public sau distrug câte o bancă. Polițiștii locali au chiar o arie de intervenție foarte amplă. Iar pe primul loc se află acțiunile privind circulația pe drumurile publice, o concurență serioasă pentru Poliția Rutieră.

TOP 3 al amenzilor date de Poliția Locală:

1. La H.G.1391/2006 privind circulaţia pe drumurile publice s-au aplicat 417 sancţiuni contravenţionale, din care 153 cu avertisment şi 264 cu amendă în valoare totală de 81.055 lei.

2. La HCL 33/2011 privind stabilirea unor contravenţii în domeniul edilitar – gospodăresc, ordinii, curăţeniei şi igienei publice în municipiul Satu Mare au fost aplicate 409 sancţiuni contraveţionale, din care 137 cu avertisment şi 272 cu amendă în valoare totală de 56.250 lei.

3. La Legea 61/ 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice s-au aplicat 215 sancţiuni contravenţionale, din care 11 cu avertisment şi 204 cu amendă, în valoare totală de 58.490 lei.

De asemenea, s-au desfăşurat acţiuni de depistare a persoanelor care apelează la mila publică pe raza municipiului Satu Mare şi de combatere a acestui fenomen, fiind depistate 71 de persoane, şi aplicate 71 sancţiuni contravenţionale.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, au fost identificate 13 vehicule, fiind aplicate somaţii. Din constatările anterioare, 4 au fost ridicate de către proprietari, iar pentru 76 de vehicule sunt în derulare procedurile legale.

În cursul lunii martie au fost constatate patru infracţiuni (consum de etnobotanice, furt), persoanele suspecte au fost predate Poliției Municipiului Satu Mare, pentru continuarea cercetărilor.

1 Comment on "TOPUL amenzilor date de Poliția Locală Satu Mare. Concurență serioasă pentru Poliția Rutieră"

  1. Intrucat legislatia proasta din Ro duce la faptul ca la orice masina se plateste impozit (nu ca in west unde scoti din circulatie total ,si nu platesti nimic ,fara sa te intrebe cineva ceva ) este abuziva treaba !!!!! Adica dece unul poate sa tina masina pe loc public si celalalt nu ,cand amandoi platesc acelasi lucru ! Rog un avocat dornic de afirmare sa ia problema de coarne…..

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Politia Locala
FOTO. Cea mai agresivă cerșetoare lovește din nou în Satu Mare. Cum s-a răzbunat pe o vânzătoare

Închide