Traficanții de droguri își fac de cap în Satu Mare. Unii polițiști îi ajută, primarii sunt disperați

FOTO: Arhivă

Primarii din unele localități din județul Satu Mare au atras atenția că traficanții de droguri își cam fac de cap prin județul Satu Mare. În special, primarii din comunele limitrofe Careiului, respectiv Foieni sau Petrești. De altfel, procurorii DIICOT și serviciile specializate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au reținut în ultimele luni tot mai mulți traficanți de droguri, printre care și un polițist în județul Satu Mare.

Fenomenul cel mai grav este că acești traficanți le distrug viețile tinerilor consumatori din județul Satu Mare, o spun chiar specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Satu Mare.

Cei de la Centrul Antidrog se lovesc și de reticența familiei și a profesorilor, care ascund sub preș cazurile de consum de stupefiante. Astfel, tot mai mulți copii ajung să consume droguri încă de la 12 ani.

“Dacă am vedea care sunt punctele slabe specifice consumatorului, vom vedea că a scăzut foarte mult vârsta consumatorilor de droguri.Cea mai mică vârstă înregistrată la noi, deci în asistență, a fost de 12 ani și a fost datorată consumului de etnobotanice. În funcție de nivelul de venit al familiei avem consumatori care provin din familii cu venit crescut. Aceștia consumă în special marijuana sau hașiș. Ei nu apelează la tratament în Satu Mare sau solicită sprijin ca urmare unui tratament în afara orașului. De multe ori nu sunt consemnați în fișele de urgență și sunt protejați de familie, identitatea lor e protejată. Cei care provin din familii cu venit mediu sunt oameni la debut în consum, adolescenți și preadolescenți, sunt luați în diverse evidențe sau vin direct părinții să apeleze la un program de asistență. În general, aceștia sunt tineri, urmează programe de tratament numai la insistențapărinților sau ca urmare a infracțiunilor comise la regimul drogurilor. De multe ori renunță la programele de asistență în timpul sau după etapa de dezintoxicare”, a declarat specialistul CPECA, Camelia Iacob.

1 Comment on "Traficanții de droguri își fac de cap în Satu Mare. Unii polițiști îi ajută, primarii sunt disperați"

  1. Pablo Escobar | iunie 23, 2017 at 21:22 |

    Bine ca a scăpat municipiul Satu Mare. Sa trăiască șeful Poliției Municipiului Care-i.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre DIICOT
FOTO. Percheziții ale procurorilor DIICOT la Satu Mare. Droguri confiscate

Închide