Transurban achiziționează 15 autobuze noi. Vor rula în curând în Satu Mare

Consiliul Local Satu Mare este chemat să aprobe în ședința de săptămâna viitoare proiectul de hotărâre privind achiziționarea în sistem de leasing a 15 autobuze noi Diesel EURO VI pentru Transurban Satu Mare. Se vor achiziţiona 15 autobuze noi pentru transportul urban Diesel Euro VI.

Zece autobuze de 12 metri, respectiv cinci autobuze de 8 metri, cu podea joasă, cu finanţare din veniturile proprii ale bugetului local.

”Faza procedurală în care ne aflăm este cea de depunere a ofertelor de către potențialii participanți, în cadrul licitației pentru dobândirea a 15 mijloace de transport, proceduri care sunt obligatorii și care nu pot fi grăbite, în conformitate cu legislația specifică. De asemenea, tot in această perioadă se va finaliza licitația pentru achiziția a 6 autobuze second-hand, care să fie superioare acestor autobuze vechi din flota actuală a societății”, susține conducerea Transurban.

O analiză a Transurban arată că vechimea medie a parcului de autobuze funcţionale este de 16 ani, sub 10 ani vechime nefiind niciun autobuz. Doar 60,86 % din autobuzele funcţionale au dotări pentru accesibilitatea persoanelor cu dizabilităţi şi a persoanelor care transportă cărucioare cu copii.

Doar 58,70 % din autobuzele funcţionale au motorizări care se încadrează în norma de poluare Euro 3 şi nici un autobuz care se încadrează în norme de poluare Euro 4, Euro 5, sau Euro 6. Doar 8,70 % din autobuzele funcţionale sunt dotate cu aer condiţionat pentru pasageri. Majoritatea autobuzelor au fost amortizate integral sau vor fi amortizate în mare parte până în decembrie 2017.

2 Comments on "Transurban achiziționează 15 autobuze noi. Vor rula în curând în Satu Mare"

  1. Sunteti prosti?? Cum dracu sa cumparati autobuse diesel cine ii fraieru ala care a aprobat asa ceva !! avem nevoie de autobuse electrice, cata minte pot avea unii nu e destul ca e mic orasul si poluat din cauza masinilor. Sunt curios ce parere au aceeia de la mediu ca satmarenii dau bani ca sa aiba o speranta mai mica la viata din cauza acestor mafioti de la conducere

    View Comment
  2. Foarte bine, pentru că jumătate dintre autobuze trebuiau de mult casate.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Transurban
Transurban trece la achiziția a zeci de autobuze. Actualele autobuze sunt rable mișcătoare

Închide