Transurban Satu Mare, acuzat de discriminare de la cel mai înalt nivel

Greva de la Transurban

Operatorul Public de Transport Local – Transurban Satu Mare – este acuzat de discriminare de către Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap. Conducerea organizației susține că nu s-ar fi amenajat condiții speciale pentru care persoanele cu handicap să aibă acces la mijloacele de transport în comun. Plângerea a fost adresată Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminării a constatat caracterul discriminatoriu al neasigurării condiţiilor de transport pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii în mijloacele de transport în comun, acordând un termen de șase luni pentru remedierea problemelor.

Ulterior, s-a constatat că reclamaţii nu au remediat situaţia, astfel persoanele cu dizabilităţi locomotorii au fost discriminate şi în perioada ulterioară primei decizii. Printr-o a treia hotărâre, din nou s-a constatat că problema nu a fost remediată.

Din fericire pentru cei de la Transurban, sesizarea a fost retrasă. Și asta pentru că Agenţia Naţională pentru Plăţi şi inspecţie Socială a început o largă acţiune de verificare a adaptării mijloacelor de transport pentru persoanele cu dizabilităţi. În aceste conditii autorităţile publice locale nu pot fi sancţionate contravenţional, pentru a evita dubla sancţionare a unei fapte.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării va monitoriza efectele sancţiunilor aplicate de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, observând că de la declanşarea primei autosesizări, prin sancţiunile aplicate de către CNCD, situaţia transportului în comun pentru persoanele cu dizabilităti s-a ameliorat semnificativ.

Astfel dacă în urma acţiunii intreprinse de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială fenomenul continuă cel puţin în acelaşi ritm, nu mai este nevoie de implicarea Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării; în caz contrar, se poate formula o nouă autosesizare

 

Fii primul care comentează! despre "Transurban Satu Mare, acuzat de discriminare de la cel mai înalt nivel"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Transurban
Primăria Satu Mare cumpără 15 autobuze noi pentru Transurban. De unde scot banii

Închide