Transurban trece la achiziția a zeci de autobuze. Actualele autobuze sunt rable mișcătoare

Consiliul Local Satu Mare a aprobat în luna iunie proiectul de hotărâre privind achiziționarea în sistem de leasing a 15 autobuze noi Diesel EURO VI pentru Transurban Satu Mare. Se propune astfel achiziţionarea a 15 autobuze noi pentru transportul urban Diesel Euro VI. Zece autobuze de 12 metri, respectiv cinci autobuze de 8 metri, cu podea joasă, cu finanţare din veniturile proprii ale bugetului local. De asemenea, se vor mai cumpăra șase autobuze second-hand, în total urmând să fie cumpărate în acest an circa 21 de autobuze.

”Faza procedurală în care ne aflăm este cea de depunere a ofertelor de către potențialii participanți, în cadrul licitației pentru dobândirea a 15 mijloace de transport, proceduri care sunt obligatorii și care nu pot fi grăbite, în conformitate cu legislația specifică. De asemenea, tot in această perioadă se va finaliza licitația pentru achiziția a 6 autobuze second-hand, care să fie superioare acestor autobuze vechi din flota actuală a societății”, susține conducerea Transurban.

O analiză a Transurban arată că vechimea medie a parcului de autobuze funcţionale este de 16 ani, sub 10 ani vechime nefiind niciun autobuz. Doar 60,86 % din autobuzele funcţionale au dotări pentru accesibilitatea persoanelor cu dizabilităţi şi a persoanelor care transportă cărucioare cu copii.

Doar 58,70 % din autobuzele funcţionale au motorizări care se încadrează în norma de poluare Euro 3 şi nici un autobuz care se încadrează în norme de poluare Euro 4, Euro 5, sau Euro 6. Doar 8,70 % din autobuzele funcţionale sunt dotate cu aer condiţionat pentru pasageri. Majoritatea autobuzelor au fost amortizate integral sau vor fi amortizate în mare parte până în decembrie 2017.

Fii primul care comentează! despre "Transurban trece la achiziția a zeci de autobuze. Actualele autobuze sunt rable mișcătoare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Transurban
FOTOGALERIE. Autobuz Transurban, plin cu copii, rămas fără uși în mers!

Închide