Treceți prin vămile Petea sau Halmeu? Iată ce trebuie să știți

Poliția de Frontieră avertizează cetățenii că în luna august sunt așteptate aglomerații la punctele de trecere a frontierei. Cele mai afectate vor fi vămile din vestul țării, spun oficialii. 

Poliția de Frontieră avertizează că luna august va veni cu aglomerații la punctele de trecere a frontierei, îndeosebi în zonele de vest și sud.

”Ca urmare a faptului ca în luna august mulţi cetăţeni români aflaţi în afara graniţelor ţării se întorc în România pentru a petrece concediul alături de familie, precum şi dat fiind numărul mare de cetăţeni români care aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării, în perioada următoare se preconizează o creştere a traficului prin punctele de frontiera, mai ales cele din vestul şi sudul ţării”, anunţă Poliţia de Frontieră, într-un comunicat.

Pentru a face față traficului, a fost dipusă suplimentarea pesonalului. La nivelul întregii țării, peste 4.000 de polițiști de frontieră vor supraveghea zilnic activitățile de la frontieră. Autoritățile anunță și că for fi folosite la maxim capacitățile punctelor de trecere.

Vămile din vestul țării, aglomerate și anul trecut

Datele Poliției de Frontieră arată că anul trecut, în luna august, au trecut frontiera aproximativ 7,4 milioane de persoane. Aproximativ 6 milioane cetăţeni  au fost din UE şi 1,4 milioane cetăţeni non-UE. Vămile au fost tranzitate de peste 1,8 milioane mijloace de transport. Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele aeroportuare (1,85 milioane persoane) şi cele de la frontiera româno-ungară (1,7 milioane persoane).

În această săptămână, sătmărenii care au vrut să iasă sau să intre în țară au avut de așteptate zeci de minute bune. Aglomerații au fost înregistrate la vama Petea și la Halmeu, atât pentru automobile, cât și pentru transportatorii de marfă.

Situația de astăzi la vămi

Vineri, la Petea, șoferii de autoturisme care doreau să iasă din țară aveau de așteptat circa 60 de minute. O jumătate de oră aveau de așteptat transportatorii de marfă care doreau să iasă din țară pe la Petea sau Halmeu.

Pe sensul de intrate, circulația pentru camioane se desfășura în condiții normale la Petea. La Halmeu se aștepta tot în jur de o jumătate de oră.

Pentru șoferi, ca să intre în România, aceștia trebuiau să aștepte în jur de 30 de minute.

Fii primul care comentează! despre "Treceți prin vămile Petea sau Halmeu? Iată ce trebuie să știți"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția de Frontieră, vama Halmeu
FOTO. Acțiune fără precedent în județul Satu Mare. Arme de foc și zeci de percheziții

Închide