Trecut prin 6 orfelinate, a ajuns un tânăr de succes! Rafaelo: De azi sunt liber, integrat!


Abandonat de părinți la naștere, trecut prin șase orfelinate, sătmăreanul Rafaelo Varga a demonstrat că în viață se pot face minuni cu puțină ambiție. Este anul trei la facultate și lucrează la o televiziune centrală. De astăzi, spune Rafelo, este un om liber. A părăsit sistemul de protecție socială. 

Redăm mai jos mesajul plin de emoție al lui Rafaelo Varga: 

”Astăzi este o zi destul de importantă pentru mine, mi-a sosit decizia de părăsire a sistemului de protecție socială. 22 de ani și 3 luni, atât am aparținut de Protecția Copilului. Primii 18 ani i-am petrecut prin 6 orfelinate, restul într-o familie frumoasă, care m-a văzut la televizor și și-a dorit să îmi ofere o altfel de viață. Au reușit! Legea m-ar fi lăsat să stau până la 26 de ani, cu condiția să continui școlarizarea la zi. Deși sunt student în anul trei la stat (la zi), am avut nevoie de independență, psihologic vorbind.

De astăzi sunt un om liber, un adult integrat în societate, provenit din orfelinatele României. Prin acest mesaj vreau să spun doar că se poate, că și NOI putem, noi cei crescuți fără părinți, dar uneori în condiții mult mai bune decât unii dintre copiii care au o mamă și un tată. Important este să știm că suntem iubiți, să fim învățați ce este viața dincolo de mâncarea, hainele, patul și jucăriile primite zilnic. Mulțumesc, DGASPC Satu Mare! Mulțumesc, DGASPC SECTOR 2!”

Destin început tragic

Destinul este cu atât mai crunt cu cât mama lui i-a spus că nu l-a dorit. Pentru Rafael nu a contat, căci a găsit dragoste în jurul său. Cu un talent uriaș și multă dăruire a reușit să facă minuni și să le demonstreze tuturor că nimic nu este imposibil.

”Mi-a spus că am apărut din greşeală, că am fost un copil nedorit. Și aşa încep şi versurile de la primul meu single. Am simtit că trebuie să-i arăt că am apărut cu un scop, chiar dacă ea nu m-a dorit. Și că, la un moment dat, o să fie mândră de mine. Cel puţin sunt singurul din toată familia mea care am câteva clase. În familia mea nu are nimeni nicio şcoală, nu învaţă nimeni”, a declarat Rafaelo Varga, citat Jurnalul Naţional.

Norocul și-l face fiecare

Acum, Rafaelo Varga spune că îşi doreşte să facă două facultăţi şi să-i ajute pe cei care au rămas în casele de copii din ţară

”Simt că trebuie să fac ceva. Să mă lupt ca şi colegii mei din casele de copii să aibă măcar 10% din ce am eu. N-o să mă las la gândul că, gata, am scăpat din casa de copii. Vreau să fac Jurnalismul şi Psihologia. Două facultăţi vreau să fac. Psihologia pentru că vreau să ajut. Vreau să-i ajut pe colegii mei care se vor confrunta sau se confruntă cu ceea ce m-am confruntat şi eu. Și vreau să fac Jurnalismul pentru că e visul meu să ajung prezentator de ştiri, sau prezentator la o emisiune, sau reporter. Pas cu pas”, a mai spus Rafaelo.

Cu toate că nu a avut parte de dragoste din partea mamei naturale, Rafaelo nu s-a lăsat influențat negativ, spunând că vrea o familie căreia să îi ofere toată dragostea de care el nu a avut parte.

”O să-mi iubesc copiii atât de mult! Îmi doresc să am cel puţin doi copii şi vreau să le ofer ceea ce eu nu am avut”, a concluzionat Rafaelo.

Acum, Rafaelo militează pentru drepturile copiilor din centrele de plasament din țară, pe care îi vizitează ori de câte ori are posibilitatea, încercând să le ofere afecțiune. Pentru că dragostea este cel mai de preț cadou pentru un copil.2 Comments on "Trecut prin 6 orfelinate, a ajuns un tânăr de succes! Rafaelo: De azi sunt liber, integrat!"

  1. Bravo tinere respect

    View Comment
  2. Satmarean | martie 3, 2020 at 21:12 |

    Felicitări și o viață demnă și frumoasă!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Centru de plasament, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului
Ca-n filme! Doi minori au evadat din centrul ”groazei”, în Satu Mare

Închide