UDMR are majoritatea în Consiliul Local și Consiliul Județean Satu Mare


UDMR are majoritatea atât în Consiliul Local Satu Mare, cât și în Consiliul Județean Satu Mare. Cu toate acestea, este aproape sigură o alianță cu o altă formațiune politică în vederea asigurării unei majorități și mai confortabile. Singura necunoscută o reprezintă numele partidului.

UDMR are majoritatea în Consiliul Județean

Cu circa 50.000 de voturi obținute la nivelul județului Satu Mare, UDMR a intrat în posesia a 13 mandate consilieri județeni. Cu circa 26.000 de voturi, PNL a luat zece mandate de consilieri județeni. PSD se va alege cu șase posturi de consilieri, după ce a obținut circa 18.000 de voturi, iar PMP va avea, cel mai probabil, doi consilieri județeni.

Surpriza a fost făcută de către Alianța USR-PLUS, care nu a reușit să treacă pragul de 7% necesar unei alianțe politice. Pe cale de consecință, mai rămân două locuri libere, care urmează să fie redistribuite către UDMR, PNL sau PSD.

Totodată, nici ALDE nu a reușit să treacă pragul de 5% necesar pentru partidele politice, obținând doar aproximativ 6.000 de voturi, reprezentând 4,5%. Ceilalți perdanți sunt Pro România – 3,96%, Partidul Civic Maghiar – 1,79% și Alianța pentru Unirea Românilor – 0,8%.

UDMR controlează și Consiliul Local Satu Mare

UDMR câștigă detașat și la Consiliul Local Satu Mare, cu aproape 46%, și obține 12 posturi de consilieri locali. PNL ajunge pe locul doi, primind circa 16% din voturi din partea alegătorilor municipiului Satu Mare și obține patru posturi.

Cu puțin peste 13%, USR PLUS va avea tot circa patru consilieri, iar PSD – cu circa 12% – are trei posturi de reprezentanți în Consiliul Local Satu Mare. În schimb, ALDE, Pro România și PMP nu au reușit să acceadă în viitorul Consiliu al municipiului Satu Mare, nereușind să depășească pragul de 5%.Fii primul care comentează! despre "UDMR are majoritatea în Consiliul Local și Consiliul Județean Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PNL, UDMR
DATE OFICIALE. Supremație UDMR-PNL la Consiliul Județean Satu Mare

Închide