UDMR rămâne cu PNL în județ. Primăria și Consiliul Județean, interzise PSD-ului

Cu toate că cei din Organizația Județeană Satu Mare a PSD au sperat ca UDMR să le cedeze funcțiile de viceprimari ai municipiului Satu Mare și o funcție de vicepreședinte la Consiliul Județean Satu Mare, se pare că social-democrații au fost dezamăgiți.

Concret, reprezentanții PNL și UDMR au avut mai multe runde de negocieri în vederea semnării unui acord scris. Mai exact, înțelegerea dintre PNL și UDMR la Satu Mare era una verbală. Prin semnarea unui pact scris se va stipula – potrivit surselor PresaSM – faptul ca PNL să aibă un candidat pentru următoarele alegeri locale, astfel încât voturile electoratului românesc să se împartă, crescând astfel șansele candidaților UDMR. Un calcul politic clar, dacă avem în vedere ultimele rezultate ale alegerilor locale.

Reamintim că PSD-iștii s-au înghesuit la conducerea Primăriei și a Consiliului Județean. Mai exact, pentru funcțiile de viceprimari ai municipiului Satu Mare și cele de vicepreședinte al Consiliului Județean.În ședința Comitetului Executiv Județean al PSD s-au supus la vot – în luna mai a acestui an – candidaturile pentru funcțiile de vicepreședinte al Consiliului Județean și cele două posturi de viceprimari ai municipiului Satu Mare.

Pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean au fost doi favoriți: Nicolae Avorniciții (un fost agent de poliție, devenit latifundiar – apropiatul lui Mircea Govor) și Ciprian Ardelean (cu un background impresionat, printre care trei mandate de consilier județean, fost consilier de stat pe probleme juridice și avocat de succes). A câștigat omul lui Mircea Govor, cu 61 de voturi, iar Ciprian Ardelean a obținut 54 de voturi, în timp ce trei voturi au fost nule.

Pentru funcțiile de viceprimar au câștigat Ciprian Crăciun și Maria Sălăgean, ambii cu 76 de voturi, în timp ce Manuela Rogoz a obținut 54 de voturi.Fii primul care comentează! despre "UDMR rămâne cu PNL în județ. Primăria și Consiliul Județean, interzise PSD-ului"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
“Piromanii” din Satu Mare, amenințați cu amenzi record

Închide