UDMR+PNL=LOVE. Alianță pe linie la Consiliul Județean și Consiliul Local Satu Mare


Reporterii PresaSM au reușit să afle care va fi alianța care va conduce detașat Consiliul Local Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare. Potrivit ultimelor informații, liderii UDMR și PNL vor bate palma în următoarele zile, totul fiind deja ”bătut în cuie”.

Dacă UDMR va obține o majoritate covârșitoare, cei de la PNL vor obține două posturi de vicepreședinți ai Consiliului Județean și două posturi de viceprimari ai municipiului Satu Mare.

Ajunge să spunem că la nivelul Consiliului Județean, alianța UDMR și PNL va avea 25 din cele 33 de posturi de consilieri! Iar în opoziție vor rămâne doar PSD și PMP, care au cumulat șapte mandate.

La nivelul Consiliului Local Satu Mare, UDMR și PNL vor avea împreună 16 locuri din totalul de 23, iar în opoziție ar putea rămâne USR – patru mandate și PSD – trei locuri.

De ce liderii UDMR au ales PNL? Fiindcă PNL a obținut cele mai multe posturi de primari în județul Satu Mare, respectiv 23. Iar UDMR s-a ales cu 21. Astfel, există șanse foarte mari ca în localitățile cu populație maghiară, controlate de către PNL, UDMR să obțină posturi de viceprimari. La fel cum PNL va avea viceprimari în localitățile cu primari maghiari.

Unele surse politice dau ca sigură cedarea unui post de vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare către PSD, la insistențele liderului UDMR Carei, Kovacs Eugen. Rămâne de văzut care va fi componența exactă a legislativului județean.

Câștig pe linie pentru cele două formațiuni politice. Dar nu și pentru pentru exercițiul democratic. Fiindcă o opoziție slabă (spre foarte slabă) în Consiliul Județean, spre exemplu, este sinonimă cu o dictatură a majorității, care – în afară de mass media județeană (cel puțin o parte) – nu va avea putere să contrabalanseze eventualele derapaje.3 Comments on "UDMR+PNL=LOVE. Alianță pe linie la Consiliul Județean și Consiliul Local Satu Mare"

 1. Un post de vice de la PSD la consiliul județean ar fi normal. Roca a obținut multe voturi și e un om harnic și serios.

  View Comment
 2. Radu Panait merită să fie viceprimar datorită scorului electoral mult peste PNL!!
  Rușine UDMR!

  View Comment
 3. vai de el judet condus de unguri ,se vede in ultimii patru ani nu au facut nimic in judet.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, PNL
REUȘITĂ. Aparatură de peste 1,3 milioane de euro pentru un spital din Satu Mare

Închide