Újabb körgyűrűt akarnak Nagykárolyban


Uniós pénzalapok lehívására készülnek a nagykárolyi önkormányzat illetékesei. Uniós pénzalapokból alakítanának ki ugyanis a város másik oldalán az elkerülő utat, így körgyűrűvel kiiktatva a városon áthaladó teherforgalmat.

„Kiadtak egy tájékoztatót, mely a Nagy Infrastrukturális Operatív Program révén lehetővé teszi, hogy helyi önkormányzatok is készítsenek és pályázzanak az infrastruktúrát érintő fejlesztésekre. Mi arra készülünk, hogy egy újabb elkerülő utat alakítsunk ki. Ez az elkerülő út, a város Szatmárnémeti felé haladó kijáratától indulna, a Kaplonyba vezető út érintésével, végighaladva a város ipari részén, illetve az egykori Unio gyár mögötti szakaszon. A város Nagyvárad felé vezető részén csatlakozna majd vissza a 19-es számú útra”- nyilatkozta Kovács Jenő polgármester.

A projektet jövő év tavaszán nyújtanák be, mondta a polgármester. Mindehhez arra van szükség, hogy addig pontosítsák a projekt összköltségét, illetve a beruházás összértékét.

„Amennyiben sikerrel pályázunk, Nagykárolyból teljesen kivezethetjük úgy az átkelő forgalmat, mint a teherforgalmat. A városnak már van egy elkerülő útja, ami két évvel ezelőtt készült el. A 2012-ben megkezdett beruházás összértéke 73 millió lej volt”- tette hozzá a polgármester.Fii primul care comentează! despre "Újabb körgyűrűt akarnak Nagykárolyban"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kovács Jenő nagykárolyi polgármesterrel
Útlezárás Nagykárolyban

Închide