ULTIMĂ ORĂ! Se va măsura din nou temperatura în supermarket-uri și alte spații închise!

Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

”Astfel, facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori. De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis. Menționăm că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului”, anunță Ministerul Sănătății.

Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus. În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu.2 Comments on "ULTIMĂ ORĂ! Se va măsura din nou temperatura în supermarket-uri și alte spații închise!"

  1. De aproape doua luni jumate, suntem hărțuiți si umiliți in permanență,toate aceste restricții se dau fara acordul nostru-desi ne privesc direct.Doar suntem informati,dintr-un mod robotic, imperativ,de unde a dispărut orice minima reacție UMANĂ, empatie etc. Măsură termiscanarii provoacă un stres major celor ce nu o vor accepta (din diverse motive)-e vorba de imposibilitatea de a te aproviziona, de a munci, de a-ti preschimba buletinul cind a expirat (nemaiputind astfel incasa drepturile cuvenite),neputind merge la banca etc.Poate si de mai folosi transportul in comun in viitorul apropiat.O VIAȚĂ DE COȘMAR O PEDEAPSĂ
    Dar va trece si starea de alerta !

    View Comment
  2. VIORICA TRANDAFIRESCU | mai 28, 2020 at 12:54 |

    NU SANT DE ACORD CU MASURAREA TEMPERATURIINU ESTE NECESAR ATATA TIMP CAT PORT MASCA CAND INTRU IN SUPERMARCHET .DA TREBUIE SA FIE TESTATI ANGAJATII SI DACA AU TEMPERATURA ACASA CU EI EU CA SI CUMPARATOR NU STAU MAI MULT DE O ORA MAXIM DOUA DECI NU VAD ROSTUL SCANARII PT A LUA TEMPERATURA .ESTE UN PERICOL REAL SCANAREA CU INFRAROSU ADICA LASER.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare
COVID-19 Satu Mare: Niciun caz nou în ultimele trei zile în județ!

Închide