Un caz de elev cu COVID-19 la Satu Mare. Anul școlar a început cu zeci de elevi în carantină

În cadrul ședinței de astăzi cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și la care a fost invitat inspectorul școlar general Anișoara Boitor s-a analizat desfășurarea cursurilor în primele 7 zile de la începerea noului an școlar.

Din 14 septembrie până în prezent s-a înregistrat un caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor care, conform procedurilor specifice, a dus la suspendarea orelor de curs cu prezență la școală pentru întreaga clasă și mutarea orelor în sistem online pentru o perioadă de 14 zile (clasa a intrat în scenariul roșu). Conform anchetei epidemiologice desfășurată de către inspectorii Direcției de Sănătate Publică, s-a trecut la identificarea contacților acestuia și carantinarea lor la domiciliu.

Alți 34 de elevi se află în carantină la domiciliu încă dinainte de începerea noului an școlar.

De asemenea, dintre cele 3996 de cadre didactice din județul Satu Mare, un singur cadru didactic se află în carantină la domiciliu.

În județul Satu Mare, 51.057 elevi sunt înscriși în învățământul de stat și 672 învățământul particular.

În restul unităților de învățământ din județ elevii participă la cursuri cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie, conform scenariilor propuse prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.Fii primul care comentează! despre "Un caz de elev cu COVID-19 la Satu Mare. Anul școlar a început cu zeci de elevi în carantină"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, coronavirus Satu Mare, COVID-19 Satu Mare
Controale anti-COVID la Satu Mare. S-au dat sancțiuni de mii de lei

Închide