Un milion de euro în aparatură la Spitalul Carei. Unde un medic a refuzat ”atenția”

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, Marcel Ioan Boloş, au semnat azi, la sediul Primăriei Carei, contractul de finanţare de circa un milion de euro. La eveniment a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba.

În cadrul acestui proiect, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR), în valoare totală de 4,6 milioane lei, adică circa un milion de euro, Spitalul Municipal Carei va fi dotat cu echipamente medicale moderne. Cofinanţarea care revine municipiului Carei este de 92.148 lei, reprezentând 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

Aparatură de ultimă generație

Prin proiect se vor achiziţiona următoarele echipamente medicale: aparat Roentgen, mamograf, ecograf Doppler color – cabinet de obstetrică-ginecologie, ecograf Doppler color- laborator radiologie imagistică medicală electroencefalograf, electromiograf, analizor automat hematologie, analizor automat biochimie, aparat determinare gaze sanguine, analizor hemoglobină glicozilată, autoclav orizontal laborator, autoclav vertical laborator, coagulometru, ecocardiograf Doppler color.

Se vor implementa, de asemenea, măsuri de accesibilizare a persoanelor cu handicap, precum şi plăcuţe de informare pentru nevăzători şi marcaj tactil.

Medic care refuză ”atențiile” la spitalul din Carei

Reamintim faptul că un careian a ținut să povestească pentru PresaSM cum un medic din Carei a primit, fără să știe inițial, un plic cu bani din partea unei paciente pensionare. Plicul a fost pus între acte, iar când medicul a văzut plicul, s-a dus la pacientă și i-a spus că nu poate să accepte așa ceva, din pensia mică a femeii. Așadar, medicul i-a dat plicul înapoi femeii, asigurând-o că nu este cazul să îi recompenseze actul medical.

”A dus plicul în salon unei bunicuțe înapoi, (țin să precizez că acest plic nu în buzunar a fost strecurat ci între acte, fără ca acest medic să observe), zicându-i: vă arat fluturașul meu de salariu, dacă cuponul dumneavoastră de pensie are suma mai mare decât salariul meu, atunci vă înțeleg gestul. Dar eu, credeți-mă, sunt plătit pentru munca mea. De acest gest de ce nu vorbește nimeni. Da, există și medici cu bun-simț. Da, avem asemenea medici, doctori la Carei. Sunt mândru că sunt careian”, a spus bărbatul pentru PresaSM.

 

Fii primul care comentează! despre "Un milion de euro în aparatură la Spitalul Carei. Unde un medic a refuzat ”atenția”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Carei
Cel mai mare proiect din istoria Careiului! DN 19 reabilitat, autobuze noi și bike sharing

Închide