Un nou caz la centrul groazei din Carei?! O tânără ar fi încercat să se sinucidă, acuză fostul director

FOTO: opiniedecarei.com

La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din municipiul Carei situația este departe de a fi revenit la normal. Lupta dintre fostul director al centrului Iosif Doboș și conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare, continuă cu noi acuzații.

Mutat temporar la centrul de la Hurezu Mare după ultimele scandaluri, Iosif Doboș a semnalat pentru PresaSM un nou presupus caz la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana. Doboș susține că o pacientă, în vârstă de 35 de ani, ar fi încercat să se sinucidă. Și asta pentru că – în opinia lui Doboș –  s-ar fi încercat transferarea în mod nelegal la centrul de plasament pentru copii din Hurezu Mare.

Redăm mai jos poziția transmisă PresaSM: ”În data de 06.07.2019, vineri, la orele 15.00, am fost sunat de un beneficiar din Centru Cristiana Carei că L.I., asistată social în acest centru, în vârstă de 35 de ani, cu boală neuropsihică accentuată, a avut intenția să sară de la etaj prin geam din cauza faptului că au anunțat-o că este transferată la Centrul de Plasament penru Copii Roua Hurezu Mare.

În urmă cu aproximativ trei săptămâni am fost delegat pe o perioadă de 30 de zile în calitate de șef centru la Hurezu Mare. În acest centru trăiesc momentan un nr. de 12 copii mici, școlari supravegheați deobicei de educatori, de cele mai multe ori unul singur pe perioada nopții. Nu mi-a venit să cred cele relatate de beneficiarul de la Cristiana Carei, drept urmare m-am interesat de la personalul din Hurezu despre acest fapt, deoarece eu sunt în concediu de odihnă până marți, în data de 09.07.2019.

Mi s-a confirmat faptul că în urma unui ordin transmis prin telefon și cu motivația că nu pot să stăpănească crizele beneficiarei la sfărșit de săptămână în Centrul Cristiana din Carei, au fost solicitați să vină în Carei și să transfere beneficiara la Hurezu Mare. Simțindu-mă responsabil pentru integritatea acelor copii nevimovați din Hurezu și cunoscând comportamentul periculos al beneficiarei L.I. în momentele sale de criză, am sunat la directoratul DGASPC Satu Mare, de unde mi s-a confirmat faptul că transferul a fost aprobat verbal. Nu s-au întocmit actele legale necesare, fără decizie și fără evaluarea Comisiei, așa cum prevede legea.

M-am întrebat de ce între copiii mici la Hurezu și cu ce intenție, când avem în județ patru centre mari rezidențiale pentru adulți cu beneficiari bolnavi neuropsihici. Nu am fost înștiințat prealabil despre acest transfer, pe care îl consider un gest iresponsabil, a cărui consecințe ar putea fi unele foarte grave. Beneficiara este momentan la Centru de Plasament pentru Copii Hurezu Mare, fără supravegherea și asistența medicală potrivită”.

Pataki: ”Acolo nu o comisie civilă trebuie făcută”

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a lăsat să se înțeleagă că la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din Carei lucrurile sunt atât de grave încât: ”Din păcate, dacă 10% din informațiile pe care eu le dețin sunt adevărate la ora actuală, acolo nu o comisie civilă trebuie făcută”.

Pe cale de consecință, președintele Pataki Csaba lasă să se înțeleagă că acolo ar fi vorba despre neglijență în serviciu. Fapte petrecute sub privirile îngăduitoare ale conducerii DGASPC Satu Mare.Fii primul care comentează! despre "Un nou caz la centrul groazei din Carei?! O tânără ar fi încercat să se sinucidă, acuză fostul director"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului
FOTO. Cum își trimit mamele copiii la cerșit în Satu Mare. Și le iau banii

Închide