Un nou protest al medicilor și asistenților la Spitalul Județean Satu Mare

Un nou protest se anunță la Spitalul Județean Satu Mare. Angajații din laboratoare solicită măriri ale salariilor, dar și respectarea profesiei lor. Biologii, chimiștii și biochimiștii au depus un memoriu la cabinetul Primului Ministru. Proteste similare au loc și în alte unități medicale din țară.

Chimiștii si biologii din cadrul Spitalul județean de Urgență Satu Mare protestează împotriva inechităților din Legea salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice.

Redăm, mai jos, fragmente din scrisoarea deschisă a protestatarilor:”Biologii, chimiştii şi biochimiştii din sistemul sanitar s-au trezit brusc în faţa unui destin profesional modificat dramatic de Legea cadru nr. 153/2017 a salarizării, din cauza unei abordări arbitrare a complexităţii competenţelor şi muncii acestora în sistemul sanitar. Încercările vădit denigratoare, halucinante, neadevărate şi ofensatoare ale Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, din ultimele săptămâni, la adresa biobgilor şi biochimiştilor din sistemul sanitar, în încercarea populistă, bazată pe lipsa de cunoaştere a importanţei acestora in laboratoarele clinice, de a justifica discrepanţele uriaşe de salarizare create între noi şi colegii medicii de laborator, nu reprezintă decăt o abordare politicianistă lipsită de orice urmă de umanitate şi înţelegere a stării de fapt. (..)

(…) Vă informăm, de asemenea, că 24 de premii Nobel în medicină au fost câştigate de către biologi. Vă sugerăm să analizati cu atentie şi Memotiul pe care o să-l depunem la Ministerul Muncii şi Justijiei Sociale, semnat de 890 biologii, chimişti din sistemul sanitar, care prezintă exhaustiv realitatea profesiilor noastre 1n România şi UE. Vă informăm că, în data de 20 aprilie, biologii, chimiştii şi biochimiştii din sistemul sanitar, in mod independent de organizatia profesională, vor protesta rn fata Ministerului Muncii şi Justitiei Sociale. Dacă doriți cu adevărat înțelegerea realitătilor din laboratoarele clinice, vă rugăm să ne invitați la un dialog direct. SEMNATARII MEMORIULUI (890 de biologi, chimişti şi biochimişti)”Fii primul care comentează! despre "Un nou protest al medicilor și asistenților la Spitalul Județean Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre protest
FOTO/VIDEO. Zeci de polițiști din Satu Mare protestează. Polițiști în lanțuri pe străzi

Închide