Ungaria finanțează cu ZECI de milioane de forinți reabilitarea bisericilor din județul Satu Mare

Guvernul Ungariei pompează zeci de milioane de forinți în renovarea unor lăcașuri de cult din Transilvania. Maghiarii au decis să aloce 60 de milioane de lei pentru reabilitarea uneia dintre cele mai frumoase biserici din județul Satu Mare.

Este vorba despre Biserica Sfântul Iosif de Calasanz din Carei – renovată recent și considerată cea mai frumoasă biserică barocă din Transilvania.

În mai puţin de un an s-a reuşit renovarea exterioară a uneia dintre cele mai frumoase biserici baroce din Transilvania. Construită între anii 1769 şi 1779 după planurile arhitectului din Viena Sebastian Rosenstingl, aceasta are o semnificaţie aparte pentru careieni, care în ultimii ani au privit cu îngrijorare degradarea elementelor exterioare ale clădirii.

În ajutorul Episcopiei Romano Catolice de Satu Mare a venit de data aceasta Guvernul Ungariei, care a transferat 60 de milioane de forinţi pentru restaurare – banii fiind daţi ca şi donaţie.

Lucrările au început pe 1 august 2015 şi în decursul unui an s-a reuşit renovarea faţadei clădirii cu restaurarea elementelor ornamentale – astfel şi a statuilor –, schimbarea ferestrelor, înlocuirea structurilor din lemn degradate, vopsirea învelişului acoperişului. Nu a mai rămas, decât să fie sfinţită de episcopul PS. Eugen Schönberger în data de 25 august, când se va sărbători şi hramul bisericii.Fii primul care comentează! despre "Ungaria finanțează cu ZECI de milioane de forinți reabilitarea bisericilor din județul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre reabilitare
Dezbatere publică pentru reamenajarea zonei de agrement Șomoș din Carei

Închide