Ungaria finanțează o academie de fotbal, între Oradea și Satu Mare. Inițiatorul: Viktor Orban

sursa: Viktor Orban/Facebook

După modelul de la Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe, autoritățile din Ungaria vor să facă o academie de fotbal și în zona de nord-vest a țării. În acest sens, oficialii maghiari l-au contactat pe fostul tehnician Emeric Ienei. Academia ar urma să fie undeva pe drumul dintre Oradea și Satu Mare. 

Academie în zona de nord-vest a României

Autoritățile din Ungaria vor să construiască o academie de fotbal și în zona de nord-vest a țării, așa cum s-a întâmplat și în centrul Transilvaniei. Potrivit Gazetei Sporturilor, oficialii maghiari l-ar fi contactat pe Emeric Ienei.

Potrivit celor de la eBihoreanul, Ienei a confirmat faptul că a fost contactat de autoritățile din țara vecină, dar nu și faptul că ar fi primit din partea lui Viktor Orban un post de consilier. Fostul tehnician a confirmat pentru jurnaliștii bihoreni că academia ar urma să fie construită undeva pe drumul care leagă Oradea de Satu Mare.

Emeric Ienei a mai confirmat și faptul că detaliile proiectului precum și locația propriu-zisă urmează să fie stabilite împreună cu premierul Ungariei. Potrivit Gazetei Sporturilor, premierul Viktor Orban ar urma chiar să facă o vizită în nord-vestul țării pentru a discuta despre stabilirea relațiilor cu cei din Bihor, pentru a se putea demara proiectul.

Viktor Orban, o relație privilegiată cu fotbalul 

Fost fotbalist semi-profesionist, Viktor Orban a avut în programul său de guvernare un loc special pentru fotbal. Relația premierului Ungariei cu fotbalul a fost descrisă și de publicațiile occidentale, care au ridicat semne de întrebare cu privire la construcția unor stadioane, cum este și cel din Felcsút, unde Orban a copilărit. Jurnaliștii de la the Guardian au dedicat un articol cuprinzător pasiunii lui Orban pentru fotbal, pasiune care, spun britanicii, s-a transformat într-o adevărată obsesie.

Încă de la primul mandat, Viktor Orban a precizat că dorește să promoveze fotbalul. A fost atacat de opoziție pentru construcțiile grandioase și pentru banii investiți în stadioanele moderne.

De celaltă parte, Orban a precizat că sportul îi poate ține departe pe copii de “pericolele lumii moderne”. Jurnaliștii britanici citează cifre care arată că după toate investițiile, interesul cetățenilor pentru a se înscrie la cluburile de fotbal rămâne unul scăzut.

2 Comments on "Ungaria finanțează o academie de fotbal, între Oradea și Satu Mare. Inițiatorul: Viktor Orban"

  1. Fotbalul unguresc este la pamant ca si al nostru, dar ei fac investitii si academie de fotbal in Romania…ce denota asta? inca o incercare, un pas spre ravnita autonomie, iar jafurile care conduc destinele Romaniei se bucura ca au scapat de o povara, fara sa-si deie seama de gravitatea situatiei…uite asa pas cu pas

    View Comment
  2. nu te agita cipri …….

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ungaria
FOTO. Se lucrează la autostrada de lângă județul Satu Mare. Intersectează DN19

Închide